17 Δεκεμβρίου 2014

Ανεβαίνει το ΧΑΑ αφού μυρίστηκαν εκλογή Προέδρου

Κλίμα αισιοδοξίας, ίσως και υπέρμετρης, επικρατεί στη Χρηματιστηριακή αγορά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας λίγες ώρες πριν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή που ουσιαστικά θα “χαρτογραφήσει” και τις πολιτικές δυνάμεις με στόχο τη συγκέντρωση ή όχι των 180 προθύμων βουλευτών που θα κρίνουν την πολιτική πορεία της χώρας.

Το θετικό κλίμα στην αγορά σήμερα έχει διαμορφωθεί μετά και τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει απ’ το Μέγαρο Μαξίμου ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα έγινε η εκτίμηση ότι θα βρεθούν προοδευτικά οι 180 βουλευτές ως την τρίτη ψηφοφορία.

Όπως είπαν και οι δύο έχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν βουλευτές που θα ψηφίσουν «ναι» στην τρίτη ψηφοφορία ό,τι και αν έχουν πράξει στις δύο προηγούμενες.

Υπενθυμίζεται ότι στις πρώτες δύο ψηφοφορίες χρειάζονται 200 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ στην τρίτη ο αριθμός πέφτει στους 180.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται 2,6% στις 855 μονάδες. Ο FTSE 25 κινείται ανοδικά 2,5% στις 274 μονάδες. Την ίδια ώρα ελαφρά ανοδικά κινούνται τα ελληνικά ομόλογα με την δεκαετία να κάνει πράξεις στις 45,50 μονάδες βάσης.

Οι μη τραπεζικές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και στην μεσαία κεφαλαιοποίηση τραβάνε το «κάρο» στο χρηματιστήριο ωθώντας την αγορά με κέρδη κοντά στο 1%.

Μεικτή η εικόνα στην Ευρώπη με το ευρώ στα 1,32 δολάρια και τις κύριες αγορές να σημειώνουν οριακά κέρδη ή απώλειες και τα φώτα να στρέφονται στη Ρωσία όπου οι παρεμβάσεις της Κεντρικής Τράπεζας με δυσκολία συγκρατούν το ρούβλι.

http://moneypress.gr/?p=4395