29 Δεκεμβρίου 2014

Στον αέρα η Συνταγματική Αναθεώρηση... και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Το χειρότερο σενάριο που κανείς δεν θέλει να φαντάζεται
 
Πολλές είναι οι συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί για την Συνταγματική Αναθεώρηση και ακόμη περισσότερες εκείνες οι φορές που χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα ώστε να μην προχωρήσει η χώρα σε εκλογές.

Σήμερα πλέον, έπειτα και από την – αποτυχημένη - τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά εκλογών και η Συνταγματική Αναθεώρηση φαντάζει όλο και πιο μακριά αφού το 2021 αποτελεί τελικά ένα ιδανικό σενάριο.

Συγκεκριμένα, αν οι κάλπες στις 25 Φεβρουαρίου δεν βγάλει κυβέρνηση θα ακολουθήσει και νέα περίοδος εκλογικών διαδικασιών με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης από ένα ή και περισσότερα κόμματα. Γεγονός που φυσικά απομακρύνει όλο και περισσότερο η ημερομηνία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, αφού η πολιτική και οικονομική αστάθεια που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία αποτελεί έναν καλό λόγο να μην είναι εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης με τα κόμματα να πετάνε το ένα στο άλλο την «καυτή πατάτα» της διακυβέρνησης της Ελλάδας.

Ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να απομακρύνει τη Συνταγματική Αναθεώρηση μέχρι και μήνες από την ήδη δύσκολη ημερομηνία που φαντάζει το 2021, ενώ το μόνο βέβαιο είναι πως παραμένει στον αέρα με άγνωστη και… σκοτεινή την ημερομηνία ολοκλήρωσής της.

parapolitika.gr