11 Δεκεμβρίου 2014

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ; Τουρκία: Διάσημη ηθοποιός αισθάνεται προσβεβλημένη από σχόλια επειδή στην επίσκεψη του Πάπα ήταν διερμηνέας του... τη λένε "χριστιανή"

Η ηθοποιός Σερά Γιλμάζ, μία από τις σπουδαιότερες της Τουρκίας, δήλωσε πως είναι θύμα προσβολών και επικρίσεων από ισλαμιστικούς κύκλους στο Ίντερνετ επειδή ήταν η επίσημη διερμηνέας του Πάπα Φραγκίσκου κατά το πρόσφατο ταξίδι που ο ποντίφικας πραγματοποίησε στην Τουρκία, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

"Με κατηγόρησαν ότι είμαι χριστιανή επειδή ήμουν η διερμηνέας του Πάπα", δήλωσε εκφράζοντας τη λύπη της αυτή η προσωπικότητα της μεγάλης και της μικρής οθόνης στη διάρκεια συνομιλίας που είχε με μια ομάδα φοιτητών σε πανεπιστήμιο της Σμύρνης, στη δυτική Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα "Μιλιέτ".

Η ηθοποιός, η οποία είναι διερμηνέας στα ιταλικά και τα γαλλικά, εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις "προσβολές" τις οποίες δέχθηκε μετά την παπική επίσκεψη στα τέλη Νοεμβρίου στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

"Μου είπαν πως είμαι χριστιανή, πως προσλήφθηκα από το Βατικανό και άλλα πράγματα", υπογράμμισε, εξηγώντας πως ανέλαβε καθήκοντα διερμηνέα αφού της το ζήτησε επισήμως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γιλμάζ ήταν επίσης η διερμηνέας του προηγούμενου ποντίφικα, του Βενέδικτου 16ου, κατά την επίσκεψη που ο τελευταίος είχε πραγματοποιήσει στην Τουρκία το 2006.