21 Δεκεμβρίου 2014

Η Διοίκηση της ΔΕΗ πάει να μπλέξει τον Χαρδούβελη σε γιγαντιαίο σκάνδαλο

Η διοίκηση της ΔΕΗ στην εναγώνια προσπάθειά της να τακτοποιήσει εκκρεμείς υποθέσεις με διαπλεκόμενους επιχειρηματίες επιχειρεί να εμπλέξει τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη σε ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο.

Σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη και από το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου κάποιοι στήνουν βρόμικα κόλπα προκειμένου να διαγραφούν χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων από επιχειρήσεις οι οποίες γιγαντώθηκαν απ’ τις χαριστικές συμβάσεις της ΔΕΗ.

Το νέο σχέδιο καταδολίευσης δημοσίου χρήματος που είναι η εξέλιξη αυτή την στιγμή μεθοδεύεται στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων που έχει συγκαλέσει για αυριο η διοίκηση της ΔΕΗ.

Στην Γενική Συνέλευση λοιπόν βάζουν ως δόλωμα την ανήκουσα στο Δημόσιο ΛΑΡΚΟ, που δεν έχει δυνατότητα να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω παντελούς έλλειψης ταμειακών διαθεσίμων, μαζί με την πλούσια ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ του Ομίλου Μυτιληναίου, που όπως ο ίδιος δηλώνει έχει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ταμείο και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη.

Προσπαθούν λοιπόν να πάρουν απόφαση στη Γενική Συνέλευση που να είναι ίδια και για τις δύο εταιρείες, να μην τους κόψουν δηλαδή το ρεύμα άσχετα αν δεν πληρώνουν. Και όλα αυτά όταν από την μια μεριά η ΛΑΡΚΟ πράγματι δεν διαθέτει ταμείο, από την άλλη μεριά όμως η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ όχι μόνο είναι πλούσια, αλλά έχει και δική της μονάδα ρεύματος που πουλά το ρεύμα που παράγει με εγγυημένη τιμή 80 ευρώ/MWh, την στιγμή που η ίδια προμηθεύεται ρεύμα από την ΔΕΗ με 45 ευρώ/MWh, το οποίο θέλει και να πληρώσει.

Γιατί η ΔΕΗ επί 4 χρόνια δεν έχει καμία ουσιαστική ενέργεια για να εισπράξει τα χρήματα που χρωστάει η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ; Γιατί, ενώ γνωρίζει ότι στην στημένη διαιτησία της ΡΑΕ, από την οποία ζημιώθηκε 109 εκατομμύρια ευρώ, οι δύο διαιτητές ήταν εγκάθετοι «υπάλληλοι» και κουμπάροι, δεν πήγε να το καταγγείλει στην δικαιοσύνη;

Όλα τα παραπάνω συνιστούν απιστία σε βαθμό κακουργήματος και συντελούν συνεχώς επί 4 χρόνια, όχι μόνο εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου αλλά εις βάρος των χιλιάδων άλλων μετόχων της ΔΕΗ.

Στην Γενική Συνέλευση της Δευτέρας προσπαθούν λοιπόν να ξεπλυθούν μερικώς και να συνεχίσουν με πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε σχέση με την προμήθεια ρεύματος στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, μεταφέροντας όμως τις ευθύνες στον μέτοχο πλειοψηφίας, δηλαδή στον κ. Γκίκα Χαρδούβελη, αν εγκρίνει τις παράνομες προτάσεις που προσπαθεί να του βάλει στο στόμα του η διοίκηση της ΔΕΗ.

Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο.