13 Δεκεμβρίου 2014

Ε ΒΑΡΑΤΟ ΤΟ ΓΑΜ@ΜΕΝΟ! Τσίπρας: "Εμείς θα βαράμε το νταούλι κι οι αγορές θα χορεύουν..."

ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 12 δις... το αμφισβητούσαν τον Σεπτέμβριο όταν τους το έλεγε η ΝΔ...

Οι Έλληνες είναι «σκληρά καρύδια» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται - "Αλίμονο στους ξένους αν πεισμώσουν οι Έλληνες"... θα σκίσουν όλα τα καλσόν τους...

Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μόνο νίκη για την Ελλάδα, αλλά και θα αποτελέσει και την αρχή μιας αναγκαίας και μεγάλης αλλαγής στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου από το βήμα της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, ανέφερε πως θα κάνει την χώρα μας αξιότιμο διαπραγματευτή, θα βάλει όριο σε κάθε διαπραγματευτική συμφωνία για την επιβίωση της χώρας που, όπως τόνισε, σημαίνει «την επιβίωση του λαού».

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης «που τις τελευταίες μέρες απλώνουν πάλι το χέρι τους πάνω από τη χώρα και τη δημοκρατία» να μην έχουν αυταπάτες». Όπως είπε, οι Έλληνες είναι «σκληρά καρύδια», για αυτό και δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται αλλά, αντιθέτως, πεισμώνουν και «αλίμονό τους αν πεισμώσουν», είπε απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους και στα σενάρια περί Grexit τα οποία «αναζωπυρώθηκαν» τις τελευταίες ημέρες.

«Μην μας εκβιάσουν και μην προσπαθήσουν να μας φοβίσουν. Θα έχουν αντίθετα αποτέλεσμα», είπε και πρόσθεσε: «Άλλη μια φορά αν πουν ότι προτιμούν τους ανθρώπους που είναι βολικοί, τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον "εκτοξεύσουν" σε ποσοστά που θα τρίβουν τα μάτια τους στις επόμενες εκλογές».

«Αν συνεχίσουν έτσι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά Ελλάδα, Ευρώπη, προοπτική», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στις αγορές είπε ότι «εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουν» ή -μιας και βρίσκεται στην Κρήτη- «εμείς θα παίζουμε τη λύρα και αυτοί θα χορεύουν... πεντοζάλη».



«Προειδοποιούμε ότι όσοι παίζουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές. Και όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά», υπογράμμισε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για επιχείρηση φόβου και τον χαρακτήρισε «πρωθυπουργό του χάους», γιατί, όπως είπε, η μόνη προσωπική του ελπίδα είναι το χάος.

«Γιατί συμπεριφέρεται σαν να παρακαλάει να προκληθεί το χάος, λίγο πριν αποχωρήσει, μήπως και  καταφέρει να φοβίσει το κόσμο και τους βουλευτές», είπε και πρόσθεσε: «Στην ουσία αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα συμβαίνει το αδιανόητο. Ο πρωθυπουργός των Ελλήνων να καλεί τους βουλευτές να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα».

Μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες «από όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται» να δώσουν τη δική τους μάχη για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή στον τόπο, «για τον δύσκολο δρόμο που θα βαδίσουμε μαζί την επόμενη των εκλογών».

«Θα τα καταφέρουμε. Παρά τις Κασσάνδρες θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμη στο Βερολίνο, λέγοντας πως «χρωστάμε, ναι. Αλλά μας χρωστάνε κι αυτοί».

Όπως είπε, «ορισμένοι μάλιστα, μιας και μιλάω στην Κρήτη, μας χρωστάνε πολύ περισσότερα από τα κατοχικά δάνεια και τις κατοχικές αποζημιώσεις. Μας χρωστάνε τουλάχιστον μεγαλύτερο σεβασμό. Και δεν είμαστε μόνοι, ούτε θα είμαστε μόνοι, ούτε στη διαπραγμάτευση για το χρέος, ούτε στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το πρόγραμμα της ΔΕΘ και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για την κατάργηση του φόρου- λαιμητόμου της μικρομεσαίας περιουσίας, του περιβόητου ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, σημείωσε πως στην λογική της επανεκκίνησης της οικονομίας είναι ακόμα η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, και του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.

«Είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Αλλά συμβάλλει, όπως και η επαναφορά της 13ης σύνταξης, στην αύξηση της εσωτερικής ζήτησης. Άλλα ένας εξ ίσου σημαντικός στόχος, που αφορά ιδιαίτερα και την πραγματική οικονομία στην περιφέρεια, είναι η ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Καθώς και η δημιουργία δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας και τράπεζας ειδικού σκοπού για μικρομεσαίους και αγρότες», ανέφερε,

«Τέλος, ο τρίτος πυλώνας του προγράμματος της Θεσσαλονίκης είναι η στήριξη της εργασίας. Η προστασία και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η κατάργηση της πρόσφατης αντεργατικής νομοθεσίας. Και η διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας. Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, έχουμε επεξεργαστεί την δημιουργία προγραμμάτων απασχόλησης με στόχο 300.000 θέσεις εργασίας» πρόσθεσε, τονίζοντας πως το πρόγραμμα αυτό είναι πλήρως κοστολογημένο.

Όπως ανέφερε, κοστίζει περίπου 12 δισ. ευρώ στο σύνολό του και θα χρηματοδοτηθεί από το όφελος που θα προκύψει από τις ρυθμίσεις χρεών, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.