30 Δεκεμβρίου 2014

Νότια Κορέα: Συνελήφθη η κληρονόμος για το «σκάνδαλο των φυστικιών»

Η Τσο Χιουν-Α είχε αναγκάσει τον πιλότο μιας πτήσης της εταιρίας όπου εργαζόταν και η οποία ανήκει στον πατέρα της, να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, μια ώρα μετά την απογείωση, ώστε εκείνη να μπορέσει να απολύσει αμέσως έναν αεροσυνοδό!

Η επικεφαλής των αεροσυνοδών της Korean Air και κόρη του ιδιοκτήτη της εταιρίας συνελήφθη την Τρίτη, ώστε να της απαγγελθούν κατηγορίες για το «σκάνδαλο των φυστικιών» που προκάλεσε.

Η Τσο Χιουν-Α είχε αναγκάσει τον πιλότο μιας πτήσης της εταιρίας όπου εργαζόταν και η οποία ανήκει στον πατέρα της, να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, μια ώρα μετά την απογείωση, ώστε εκείνη να μπορέσει να απολύσει αμέσως έναν αεροσυνοδό. Το «τραγικό» λάθος του συναδέλφου της ήταν το γεγονός πως δεν πρόσφερε σε επιβάτη τα φυστίκια στο ειδικό πιατάκι, αλλά στο πλαστικό σακουλάκι!

Το περιστατικό έγινε γνωστό ως «σκάνδαλο φυστικιών» και παρά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε η ίδια, παρά το ότι απολύθηκε άμεσα από τον πατέρα της, εν τούτοις δεν γλύτωσε τη σύλληψη από τη δικαιοσύνη της χώρας.

Η τηλεόραση της χώρας μετέδωσε εικόνες της 40χρονης Τσο με χειροπέδες στα χέρια να οδηγείται στη φυλακή, ενώ συνεχώς επαναλάμβανε πόσο λυπάται.