16 Δεκεμβρίου 2014

Απίστευτος -Επισκέπτεται πόλεις, τις παρατηρεί και στη συνέχεια τις σχεδιάζει με εκπληκτικές λεπτομέρειες [εικόνες]

Ένας 28χρονος σχεδιαστής , ζωγραφίζει ολόκληρες πόλεις με απίστευτες λεπτομέρειες, μόνο με την βοήθεια της μνήμης του.

Πρόκειται για τον Stefan Bleekrode, τον καλλιτέχνη από την Ολλανδία, που έχει προπονήσει το μυαλό του να αποτυπώνει εικόνες από τις μεγαλουπόλεις που επισκέπτεται και μετά... ανακαλώντας τις εικόνες αυτές, να τις σχεδιάζει από το μηδέν, με φωτογραφική λεπτομέρεια. Μάλιστα, είναι τέτοιες οι λεπτομέρειες, που φαντάζει αδύνατο σε όποιον τις βλέπει, να πιστέψει ότι προέρχονται μόνο από τη μνήμη.

Σέντραλ Πάρκ


Βέρνη


Μασσαλία


Όπως ομολογεί και ο ίδιος, το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου προέρχεται όντως από πραγματικές εικόνες πόλεων που έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη του, προσθέτοντας βέβαια κάποιες προεκτάσεις από τη φαντασία του. Η ασχολία του αυτή ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 10 χρονών και η αιτία σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ήταν γιατί η δική του πόλη δεν τον ενθουσίαζε και τόσο αρχιτεκτονικά, οπότε σχεδιάζοντας τις πόλεις, μπορούσε να αναβιώνει τις εντυπώσεις που του δημιουργούσαν και να ξαναβρίσκεται στα μέρη που είχε επισκεφθεί.

Μανχάταν


Νάπολη


Νέα Υόρκη τη νύχτα


Λονδίνο


Ουάσινγκτον 


Ο Stefan Bleekrode εν ώρα δράσης


Για το μικρότερο σχέδιο που θα φτιάξει, μπορεί να χρειαστεί έως 5 ώρες, ενώ για μεγαλύτερα σχέδια μπορεί να χρειαστεί ακόμα και έξι μήνες. Επίσης τα έργα του διατίθενται προς πώληση με το ακριβότερο να ανέρχεται στα 6.000 δολάρια.