13 Δεκεμβρίου 2014

Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο μπάχαλο στην κοινωνία-Πρόεδρος τώρα, εκλογές μετά τα... μπάνια του λαού [βίντεο]

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με παράλληλη δέσμευση για εκλογές εντός του 2015 είναι η πρόταση του Ποταμιού για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην πολιτική ζωή της χώρας.

Σε δηλώσεις του από το Ηράκλειο, όπου βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε τη δική του εξήγηση στην επίσπευση των συζητήσεων για την προεδρική εκλογή, όπως αναφέρει το cretalive.

«Ο Σαμαράς δεν μπορούσε να λύσει τα προβλήματα της χώρας, ο Βενιζέλος δεν μπορούσε να λύσει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ κι αποφάσισαν να φέρουν πιο κοντά την προεδρική εκλογή. Είναι λάθος η επιλογή», είπε ο κ. Θεοδωράκης και κατέθεσε την πρόταση του Ποταμιού: «Να εκλέξει αυτή η Βουλή Πρόεδρο και να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα έχουμε εκλογές εντός του 2015, μετά την τουριστική περίοδο, γιατί υπάρχουν και οι δουλειές του κόσμου».

Ο κ. Θεοδωράκης δεν άφησε στο απυρόβλητο το ΣΥΡΙΖΑ που ζητά άμεσα τη διενέργεια εκλογών, λέγοντας: «Είναι κι αυτοί που επενδύουν στο "εδώ και τώρα" εκλογές. Είναι αυτοί που επενδύουν στο μπάχαλο της κοινωνίας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού άφησε και μια νότα αισιοδοξίας, διαπιστώνοντας ότι «όλο και πιο πολλοί Έλληνες, όλο και πιο πολλοί Κρητικοί, αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δεν μπορεί να κινηθεί ανάμεσα στο αριστερό και στο δεξί λάθος».