12 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΟΥΜΕ! Μεμονωμένο γεγονός η κρίση στην Ελλάδα που δεν μπορεί να επηρεάσει άλλους, εκτιμούν Credit Suisse, Capital Economics

Το λεξικό της κρίσης μπορεί να περιλαμβάνει την Ελλάδα, αλλά για την ώρα δεν περιλαμβάνει τις άλλες χώρες της περιφέρειας

Ανέπαφη αφήνει την ευρωπαϊκή περιφέρεια η αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, σχολιάζει το Bloomberg, επιχειρώντας...
να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της αναταραχής στην Ελλάδα στις υπόλοιπες χώρες του Νότου, ήτοι την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, το λεξικό της κρίσης μπορεί να περιλαμβάνει την Ελλάδα, αλλά για την ώρα δεν περιλαμβάνει τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
"Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις άλλες χώρες του Νότου, πλέον η κατάσταση είναι διαφορετική και δεν θυμίζει τους κινδύνους του 2010", σχολιάζουν οι αναλυτές της Credit Suisse, τονίζοντας επί της ουσίας πως δεν υπάρχει πλέον μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης.
"Μέχρι στιγμής οι διεθνείς αγορές αγορές έχουν αντιμετωπίσει τη νέα αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης ως ένα μεμονωμένο γεγονός", εκτιμούν από την πλευρά τους και οι αναλυτές της Capital Economics.

www.bankingnews.gr