12 Δεκεμβρίου 2014

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΩΡΙΣ IPHONE ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ! Αυτοί είναι οι πιο εργατικοί Έλληνες – Οδοιπορικό στο χωριό που δεν κοιμάται ποτέ και δεν έχει καφενείο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρε ο Έλληνας έχει γεννηθεί για φρέντο και iphone! Η κληρονομία του δεν του επιτρέπει τίποτα λιγότερο! Πάρτε το απόφαση: Μας χρωστάτε εδώ και 3.000 χρόνια μαζί με τόκους είναι 597 τρις, θα μας πληρώνετε και θα καθόμαστε!

Η μεγαλύτερη πλάκα ήταν ένας μπάρμπας χιπστεράς που έλεγε: "Δεν θέλω να πάρω σύνταξη! τι να την κάνω, αφού δουλεύω και δεν τη χρειάζομαι!" Μα τα τσιγάρα σου πως θα τα αγοράζεις αμα δεν δουλεύεις" τον ρώτησε ο Σρόιτερ, για να του απαντήσει: "Θα φυτέψω μισό στρέμα καπνό και θα πάρω και 10 πρόβατα και θα'χω απ'όλα"

Δουλεύουν ακατάπαυστα και το μόνο που τους στεναχωρεί είναι να κάθονται. Το χωριό τους δεν έχει καφενείο γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και μόνο όταν η κακοκαιρία είναι τόσο σφοδρή που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε εργασία μπορεί να βρεθούν όλοι μαζί στο σπίτι κάποιου για καφέ.
Στα γύρω χωριά είναι ξακουστοί για την εργατικότητα τους και την προνοητικότητα τους αφού απο καπνοχώρι άλλαξαν καλλιέργεια χωρίς, όπως τονίζουν, να κάνουν τις επιδοτήσεις λούσα και αυτοκίνητα.

Η Δήμαινα Αργολίδας είναι το χωριό παράδειγμα το οποίο παρουσίασε η εκπομπή « Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha,  που οι κάτοικοι του έχουν ένα παράπονο. Ψάχνουν για εργατικά χέρια αλλά δεν βρίσκουν.