29 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ Spiegel ΓΕΛΑΕΙ: Λοιπόν, καλή τύχη κύριε Τσίπρα!

Το γερμανικό περιοδικό χαρακτηρίζει οικονομική αυτοκτονία την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον σκωπττικό τίτλο «Λοιπόν, καλή τύχη κύριε Τσίπρα» υποδέχεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση την διεξαγωγή προώρων εκλογών στην Ελλάδα μετά την αποτυχία στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντικές πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός γιατί επιδίδεται σε εκλογικές υποσχέσεις: θα σταματήσει την εξυπηρέτηση του χρέους, θα σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και θα μειώσει τη φορολόγηση.

«Το μεγαλύτερο μέρος όλων αυτών είναι οικονομική αυτοκτονία» τονίζει ο αρθρογράφος ο οποίος εύχεται καλή τύχη στον κ. Τσίπρα για ένα πράγμα, την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά το λάθος του 2012 όταν η Ελλάδα προχώρησε σε μερική αναδιάρθρωση.

Η δεύτερη επίπτωση από μια τέτοια ενέργεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ότι οι Έλληνες θα πάρουν την οικονομική τύχη στα χέρια τους και να μην επιρρίπτουν την ευθύνη στην Μέρκελ, τον Ντράγκι, την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Τρόικα καθώς αυτός ο «βολικός μηχανισμός καταπίεσης» δεν θα λειτουργεί πλέον.

Όσον αφορά τις πρόωρες εκλογές ο Γερμανός δημοσιογράφος σημειώνει ότι επαναφέρει στην επιφάνεια την «καταπιεσμένη αλήθεια» της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.