04 Ιανουαρίου 2015

Κιμ Γιονγκ Τσίπρας: Ο Αλέξης θα έχει υπό τον έλεγχό του τις ανεξάρτητες αρχές


της Νίκης Ζορμπά

Ο Αλέξης Τσίπρας απόψε ξεδίπλωσε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οψέποτε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Περιέγραψε αρκούντως γλαφυρά το όραμά του για τη Δημόσια Διοίκηση, δηλώνοντας ρητώς και έμπλεος υπερηφάνειας πως θα καταργήσει την αξιολόγηση, θα ξηλώσει το θεσμό της διαθεσιμότητας, θα πατάξει το "βρώμικο" πολιτικό χρήμα, θα φέρει διαφάνεια στα πολιτικά πράγματα γενικώς.

Τινί τρόπω; Ενοποιώντας όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε ένα σώμα, μία αρχή η οποία θα υπάγεται στον ...ίδιο! Αυτό είναι το εύρημα του κ. Τσίπρα προκειμένου να μας πείσει ότι το πάρτυ τελείωσε.

Ιδού, η ακριβής αναφορά του:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τέλος στην αναξιοπιστία, στην παρανομία, στην κακοδιοίκηση, στη διαφθορά, στην παρακμή! Και γι αυτό είναι αναγκαία η αναδιοργάνωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Το μήνυμά μας και ακούστε το καλά Τήρηση της νομιμότητας παντού. Κράτος Δικαίου παντού. Το πάρτι τελείωσε! Ενοποιούμε  όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, σε ένα ενιαίο σώμα που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό".

Ανέλυσε μάλιστα το φιλόδοξο σχέδιό του για τον ενιαίο και αδιαίρετο ελεγκτικό μηχανισμό που θα εποπτεύει ο ίδιος, εξειδικεύοντας τον στα σημεία:

Το ΣΔΟΕ και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας θα ενισχυθεί προκειμένου να τηρηθεί είπε η νομιμότητα στην ιδιωτική οικονομία και την δημόσια διοίκηση αλλά και να εκκαθαριστεί η αγορά εργασίας από πρακτικές άγριας εκμετάλλευσης και ανασφάλιστης εργασίας.

Παραλλήλως, θα στηρίξει, ανακοίνωσε την επιτυχημένη αρχή για την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. Τελευταίο αλλά ουχί έσχατο: Θα επαναδραστηριοποιήσει την Επιτροπή Πόθεν Έσχες.

Το πάρτι της διαφθοράς κατά τον κ. Τσίπρα τελείωσε και το κράτος του δικαίου θα θριαμβεύσει με την πρωτόγνωρη δημοκρατική (sic) διαδικασία να ελέγχει ο ίδιος τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Η εξαγγελία περί ενοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών δεν είναι παρά ένα τεράστιο λάθος.  Οι ανεξάρτητες αρχές δημιουργήθηκαν ακριβώς για να μπορεί ο πολίτης να προστατευτεί και να αντιμετωπίσει την κρατική αυθαιρεσία.

Ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι έως σήμερα λειτουργούσαν τέλεια αλλά ένα πρόγραμμα σαν αυτό που περιγράφει ο κ. Τσίπρας, μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω.

Πηγή:www.capital.gr