04 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΛΕΝΤΙΑ!Spiegel: Η Μέρκελ έτοιμη να αφήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού Der Spiegel, “η Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να αφήσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, εάν η ριζοσπαστική αριστερά θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πολιτική λιτότητας”!

Το ρεπορτάζ επικαλείται πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση και σημειώνει πως η… λύση είναι έτοιμη σε ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ:

“Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί σχεδόν αναπόφευκτη την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, αν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι επικεφαλής της κυβέρνησης μετά τις εκλογές, εγκαταλείποντας τη δημοσιονομική πειθαρχία και αν δεν εξοφλήσει τα χρέη της χώρας », αναφέρει η ιστοσελίδα του περιοδικού.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, Μέρκελ και Σόιμπλε, θεωρούν πως πλέον η έξοδος χωρών από την ευρωζώνη είναι “υποφερτή”, λόγω “της προόδου που σημειώθηκε στη ζώνη του ευρώ από την κορύφωση της κρίσης το 2012 μέχρι σήμερα”.

Επιπλέον, σημειώνεται πως η Γερμανία δεν ανησυχεί για… εξάπλωση του προβλήματος σε άλλες χώρες σε πρόγραμμα, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Το δημοσίευμα, πάντως, έχει ήδη προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις, με Γερμανούς πολιτικούς να σημειώνουν πως “η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη”.

http://ysterografa.gr/