20 Ιανουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Αβραμόπουλος:Είμαι ΝΔ-Δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα να με προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο

Μικρής διάρκειας συνάντηση είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εν μέσω φημών και ψιθύρων.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και συζήτησαν ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε «Συναντήθηκα απόψε με τον κύριο Πρωθυπουργό και τον ενημέρωσα για όλα τα θέματα τα οποία χειρίζομαι στην Ευρώπη, με την ιδιότητά μου του Επιτρόπου, θέματα ασφάλειας, θέματα μετανάστευσης, θέματα ιθαγένειας. Και βέβαια είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια γενικότερη επισκόπηση των εξελίξεων στον ευρωπαϊκό χώρο.Θυμίζω ότι βρίσκομαι εδώ, σήμερα, με την ιδιότητα μεν του Επιτρόπου που δεν μου επιτρέπει να εμπλακώ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά έχοντας πάντοτε την ιδιότητα του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι ευχήθηκα στον Πρωθυπουργό καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές, πάντοτε σημειώνοντας, κάτι που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω για όλους τους Έλληνες να κρατηθεί σταθερή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας».

Αναφορικά με τις φήμες που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ να σκέφτεται να του προτείνει την Προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε «Καταρχήν, σε όλες αυτές τις φήμες δεν χρειάζεται να κάνω κανένα σχόλιο. Είμαι Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία, ανταποκρινόμενος στην αποστολή που μου έχει αναθέσει η Ευρώπη στο όνομα των Ευρωπαίων, αλλά και βεβαίως των Ελλήνων πολιτών».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχει υπάρξει τέτοια προσέγγιση ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε «Δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα».