04 Ιανουαρίου 2015

Μπουχέσας σε ΣΥΡΙΖΑίους συντρόφους: Συνεχίστε εσείς την επανάστα γιατί εγώ ήμουν μαλ@κας-Ραγκούσης: Ο Ξηρός δεν ήθελε συμπλοκή με αστυνομικούς

Η δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού

Μέσα από τη ΓΑΔΑ ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός προχώρησε σε δήλωση τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το χτύπημα που δέχθηκα».

«Καμία συνεργασία με τους μηχανισμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δοσίλογων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το χτύπημα που δέχτηκα γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. Κανένας σωτήρας και καμία ανάθεση. Καμία ελπίδα από κανέναν, ιδιαίτερα από το δίδυμο των δοσίλογων Σαμαρά-Βενιζέλου, ούτε από τους επίδοξους συνεχιστές τους. Η μονή διέξοδος ο δικός μας αγώνας», δήλωσε ο κρατούμενος τρομοκράτης, Χριστόδουλος Ξηρός.

Ραγκούσης: Ο Ξηρός δεν ήθελε συμπλοκή με αστυνομικούς

Ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα μέσα στην επόμενη περίοδο εκτιμά η αστυνομία ότι ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του Φραγκίσκο Ραγκούση είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν και θα προσπαθούσε να διαφύγει.

Ο κ. Ραγκούσης εξερχόμενος από τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, όπου κρατείται ο τρομοκράτης της 17Ν δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο Ξηρός δεν ήθελε να συλληφθεί βράδυ, για να μην γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο του. Πρόσθεσε ότι ο Ξηρός του δήλωσε πως δεν είναι τζιχαντιστής και γι αυτό τον λόγο δεν ήθελε να συμπλακεί με αστυνομικούς.

Ακόμη, ότι δεν αποδέχεται καμία ενέργεια που τυχόν του αποδίδεται, για το διάστημα που ήταν φυγάς και δεν πρόκειται να δώσει κάποια πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκρισης, γιατί ο στόχος του ήταν να διαφεύγει της σύλληψης.

«Όλον αυτό τον καιρό, τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας ή καμία δυνατότητα για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, κάτω από έναν κλοιό που ένιωθε να στενεύει καθημερινά. Δηλώνει ότι ο ίδιος, με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος διάβασε και δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού.