04 Ιανουαρίου 2015

ΘΑ ΔΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΑΚΙΑ ΑΦΟΥ!Μηλιός: Θα συμφωνήσουμε τους δανειστές χωρίς να προκαλέσουμε πιστωτικό γεγονός

Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές χωρίς πιστωτικό γεγονός, όμως «κάποια τεχνικά ζητήματα» της διαπραγμάτευσης δεν είναι δυνατό να αποκαλυφθούν στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο Γιάννης Μηλιός.

Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές χωρίς πιστωτικό γεγονός, όμως «κάποια τεχνικά ζητήματα» της διαπραγμάτευσης δεν είναι δυνατό να αποκαλυφθούν στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της Κουμουνδούρου Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε πως βασικός όρος που θα θέσει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους εταίρους θα είναι ο τερματισμός της λιτότητας, με επιπλέον στόχους το «κούρεμα» μεγάλου μέρους του χρέους και τη σύνδεση της αποπληρωμής του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης, που θα επιτρέπει και ένα «μορατόριουμ πληρωμών».

Επανέλαβε ωστόσο τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα πως η Κουμουνδούρου δεν θα δημιουργήσει ελλείμματα που θα παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά θα υποστηρίζει την πρόταση της Ιταλίας για μη συνυπολογισμό των δημοσίων επενδύσεων στο έλλειμμα.