04 Ιανουαρίου 2015

Οι απειλές του ΣΥΡΙΖΑ για Ειδικά Δικαστήρια και τηλεοπτικές άδειες

Στην πολιτική, όπως και στη ζωή υπάρχει το δίπολο… άρτον και θεάματα. Στην Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και του Μνημονίου, μια αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να… μοιράσει άρτον. Επομένως, επενδύει στα θεάματα.

Το τελευταίο διάστημα, στη ρητορική του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα αλλά και κορυφαίων στελεχών όπως της Ζωής Κωνσταντοπούλου, έχουν επανέλθει οι… απειλητικές αποστροφές για Ειδικά Δικαστήρια, και οι προειδοποιήσεις προς τα ΜΜΕ, για ξαναμοίρασμα της τράπουλας με τις τηλεοπτικές άδειες.

Μια… πρόχειρη καταμέτρηση, καταλήγει στον αριθμό 3 για τα Ειδικά Δικαστήρια που θα επιδιώξει να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημειώνει σήμερα και το Πρώτο Θέμα: Για το Μνημόνιο, για την υπόθεση των υποβρυχίων και για την ΕΡΤ. Με τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μπορεί να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά αντιστοίχως, δημιουργώντας έτσι σοβαρά μετεκλογικά προβλήματα στο Κίνημα, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Η ενδιαφέρουσα παράμετρος βέβαια αφορά στο… τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστεί να συγκυβερνήσει είτε με το Κίνημα, είτε με το ΠΑΣΟΚ, η συζήτηση αυτή ωστόσο δεν είναι της παρούσης.

Όσο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει με νόημα το μάτι στα “συστημικά” κανάλια, που εξακολουθούν να τον αντιμετωπίζουν εχθρικά, προειδοποιώντας τις διοικήσεις τους ότι δεν θα διστάσει να κάνει αυτό που δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση.

Το αν θα το κάνει βέβαια, είναι μια άλλη ιστορία, με την… αμφιβολία και την αγωνία των άμεσα ενδιαφερόντων ωστόσο, μπορεί να παίζει μια χαρά μέχρι τότε.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
http://ysterografa.gr/