14 Ιανουαρίου 2015

Βόλος: Η ερώτηση που έκανε ''πύραυλο'' τον Αχιλλέα Μπέο - Σάλος από την απάντηση του δημάρχου στην δημοσιογράφο!

Τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, προκάλεσαν την αντίδραση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας...

H Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας με ανακοίνωσή της, καταδικάζει τον δήμαρχο Βόλου κ. Αχ. Μπέο μετά τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος δημοσιογράφου στο δημοτικό συμβούλιο, επειδή σε συνέντευξη ρώτησε τον δήμαρχο εάν θα διεκδικήσει τον θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Xαρακτηρίζει τον Α. Μπέο νοσηρό φαινόμενο και δηλώνει ότι δέχεται αποκρουστική επίθεση η δημοσιογραφία και η ελευθεροτυπία, με στόχο τη χειραγώγησή της, χωρίς ηθικές αρχές. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με τον γνωστό πλέον πρωτογονισμό και χυδαιότητα, ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος στοχοποίησε δημόσια για μια ακόμη φορά δημοσιογράφο και συγκεκριμένα τη συνάδελφο Κατερίνα Τασσοπούλου αποκαλώντας την "δημοσιογραφικό σκουπίδι" στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, γιατί διανοήθηκε να τον ρωτήσει πριν... από ένα μήνα σε τηλεοπτική συνέντευξη, εάν θα διεκδικήσει το θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας για την πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ο δήμαρχος Βόλου χρησιμοποίησε την παραπάνω προσβλητική έκφραση, ενώ η συνάδελφος αυτή την φορά δε κάλυπτε δημοσιογραφικά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Καθημερινά ο κ. Αχ. Μπέος και παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις της ΕΣΗΕΘΤΕ-Ε, προσβάλλει με αγοραίες εκφράσεις και χωρίς κανένα στοιχείο τους συναδέλφους που ασκούν κριτική στη διοίκησή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε έχει αποφασίσει να καταγγείλει το φαινόμενο ενός δημάρχου που επιτίθεται καθημερινά στην ελευθεροτυπία και θα προχωρήσει επίσης σε όποια ενέργεια επιτάσσει ο Νόμος, για να προστατεύσει το κύρος και την ιστορία της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας.

Παράλληλα έχει αποφασίσει να μην ακολουθήσει το ύφος και το ήθος του κ. Αχ. Μπέου, καθώς σκοπός του είναι να προασπίσει την ελευθεροτυπία και την μακράν παράδοση ήθους και επαγγελματικής επάρκειας των συναδέλφων».

Πηγή: thessalianews.gr