12 Φεβρουαρίου 2015

Τελεσίγραφο στον Τσίπρα μέχρι τη Δευτέρα: Για να πάρεις θα δώσεις

Οι πιο σκληροί πολέμιοι της Ελλάδος ήταν τα μέλη της συμμαχίας του Νότου που θα έχτιζε ο Αλέξης.... Ισπανία και Πορτογαλία (και η Ιρλανδία) που είναι σε πρόγραμμα δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούν εκπτώσεις για την Ελλάδα, από τη στιγμή που οι ίδιοι είναι σε πρόγραμμα επιτήρησης και τα κινήματα αμφισβήτησης (Podemos) θα φουντώσουν

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έκδηλη αγωνία, περιμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για να τους προβάλει τις θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.

Όλοι οι εταίροι, ιδιαιτέρως η Γερμανική αντιπροσωπία, περιμένει να ακούσει με ενδιαφέρον δια στόματος της Ελληνικής πλευράς, τις προτάσεις για εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης. Ωστόσο, οι Γερμανοί, έχουν καταστήσει σαφές στο επιτελείο του Α. Τσίπρα, οτι για να γίνει δεχτή μια ενδεχόμενη παράταση, επιβάλλεται πρώτα να τηρηθεί το πρόγραμμα διάσωσης που έχει δεσμευτεί η Ελλάδα να εφαρμόσει.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους εταίρους, η Αθήνα οφείλει να συνεργαστεί σε όλα τα επίπεδα και να δεχθεί τον έλεγχο της δημοσιονομικής της προσαρμογής, τονίζοντας ότι στη ουσία, πρέπει να επιστρέψει η τρόικα ή να συσταθεί ένας μηχανισμός ελέγχου.