09 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛΕΞΗ ΑΥΤΟΝ ΒΓΑΛΤΟΝ ΑΠ'ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ!Ιρλανδός υπ. Γεωργίας: «Ο,τι πάρει η Ελλάδα να ισχύσει και για μας»

Οποιαδήποτε νέα ή καλύτερη διαπραγμάτευση εξασφαλίσει η Ελλάδα θα ισχύσει και για την Ιρλανδία, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του, ο Υπουργός Γεωργίας της Ιρλανδίας Simon Coveney.

Όπως μεταδίδουν οι IrishTimes, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο για αίτηση παράτασης του προγράμματος. Αντί για μια επέκταση προγράμματος διάσωσης, που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, ο κ Τσίπρας επανέλαβε το αίτημά του για ένα πρόγραμμα - γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο, για να μπορέσει να δημιουργηθεί μια πιο μακροχρόνια συμφωνία.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ιρλανδός υπουργός είπε ότι "οι ίδιοι κανόνες που θα ισχύσουν στην Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμοστούν και σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Αυτό που θα ενθαρρύναμε την Ελλάδα να κάνει είναι ό,τι ακριβώς έκανε και η Ιρλανδία. Το οποίο είναι να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το θα αποπληρωθεί το χρέος", είπε ο κ Coveney.

"Η Ιρλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα αναζητήσουν τρόπους για να βοηθήσουν την Ελλάδα σε αυτό το εγχείρημα. Αλλά θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι ίδιοι κανόνες θα ισχύσουν για όλους ", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Αν δοθεί οτιδήποτε άλλο στην Ελλάδα η Ιρλανδία θα το εξετάσει, με δεδομένο όμως ότι κάθε νέα ή καλύτερη συμφωνία θα ισχύσει και για εμάς", ξεκαθάρισε.