19 Φεβρουαρίου 2015

Τον πολιτικό εξευτελισμό του Τσίπρα επιθυμεί πλέον το Βερολίνο-Του ζητάνε να πάρει πίσω όλες τις εξαγγελίες του!

Είναι προφανές μετά και το Γερμανικό “Nein” πως το Βερολίνο επιζητά πλέον τον απόλυτο πολιτικό διασυρμό του Τσίπρα.

Μια απλή… κυβίστηση (σαν το πρωινό αίτημα) δεν είναι πλέον αρκετή για τον Σόιμπλε.

Από την πρώτη μέρα που η σημερινή κυβέρνηση επιδόθηκε στους γνωστούς ανέξοδους (για εσωτερική κατανάλωση) λεονταρισμούς ο Lykavitos.gr είχε επισημάνει πως ο Τσίπρας είχε ΜΟΝΟ δύο επιλογές:

Ή να προχωρήσει στην παράταση του υπάρχοντος Μνημονίου και των όρων που εμπεριέχονται σε αυτό – όπως το διαβόητο email Χαρδούβελη.

Ή να οδηγήσει την χώρα, μέσα από ένα σκηνικό σύγκρουσης εκτός Ευρώ.

Όπως (δυστυχώς για την χώρα) φάνηκε σήμερα, η πρώτη επιλογή, μετά την… επιτυχή διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη, μεταβλήθηκε προς το χειρότερο.

Αφού πλέον ο Τσίπρας ή θα αποδεχθεί νέο, ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ αύριο στο Eurogroup, ή Γαία, Πυρί Μειχθήτω…

Το σίγουρο είναι ότι ζούμε ιστορικές στιγμές.

Οι οποίες ελπίζουμε να μην μετατραπούν σε εφιαλτικές.

Open Europe: Η Μέρκελ θέλει να πάρει πίσω ο Τσίπρας τις προγραμματικές του εξαγγελίες

Μια ρεαλιστικά ερμηνεία των απαιτήσεων που έθεσε η Γερμανία στο EuroWorking Group δίνει ο διευθυντής του Open Europe.

Παραθέτοντας τον τρίτο όρο που έθεσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Open Europe Mats Persson σχολιάζει: «Ουσιαστικά το Βερολίνο θέλει να πάρει πίσω ο Τσίπρας την μεγάλη ομιλία που έκανε τις προάλλες στην ελληνική Βουλή», εννοώντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι σχόλιο του άτυπου εγγράφου που διακίνησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ στο EuroWorking Group της Πέμπτης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τρίτον, η Ελλάδα έχει δημοσίως επιβεβαιώσει ότι θα απέχει από μονομερή εθνικά μέτρα, ώστε να ανατρέψει το τρέχον πρόγραμμα.

Οι Αρχές άμεσα δεν θα λάβουν πρωτοβουλία ή δεν θα εφαρμόσουν οποιοδήποτε μέτρο ή πολιτική που δεν θα συμβαδίζει με τις ήδη υπάρχουσες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος ή θα επιβαρύνει τη δημοσιονομική κατάσταση.

Αυτό περιλαμβάνει αποχή από τις εξαγγελίες για την αγορά εργασίας και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, που πρόκειται να ψηφιστούν στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα».