12 Φεβρουαρίου 2015

Απειλητικά τηλεφωνήματα στον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου λόγω μετεγκατάστασης των γύφτων

Ο κύριος Χατζημάρκος είπε ότι οι άγνωστοι που του τηλεφώνησαν μιλούσαν άπταιστα ελληνικά...
Απειλές κατά της ζωής του δέχεται το τελευταίο διάστημα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, που αναγκάστηκε να ζητήσει αρμοδίως από την Yποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, την φύλαξή του από δύο αστυνομικούς!

Στο περιβάλλον του Περιφερειάρχη κρατούν ωστόσο χαμηλούς τόνους για το γεγονός, παρά την ανησυχία που έχει προκληθεί, για ευνόητους λόγους. Ο κ. Χατζημάρκος, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε τηλεφωνήματα με απειλητικό περιεχόμενο από πρόσωπα που μιλούσαν ελληνικά, ενώ σ’ ένα από αυτά του ζητήθηκε απειλητικά να ανακαλέσει τις αποφάσεις του για τη μεταστέγαση των τσιγγάνων.

Το γεγονός τον θορύβησε. Εξέφρασε σε οικεία του πρόσωπα φόβους ότι κακοποιά στοιχεία, εξαιτίας των πρωτοβουλιών που ανέλαβε, δεν αποκλείεται να υλοποιήσουν τις απειλές τους, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί αρμοδίως στην ΕΛΑΣ για να εξασφαλίσει την φύλαξη του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ζήτησε αρμοδίως να ανατεθεί η προστασία του σε δύο αστυνομικούς και ήδη η Κρατική Ασφάλεια, αφού μελέτησε τα στοιχεία, έχει αποσπάσει στην προσωπική του φρουρά έμπειρο αστυνομικό, της εμπιστοσύνης του. Απέρριψε το αίτημά του για έτερο αστυνομικό διότι υπηρετεί ως ειδικός φρουρός και αναμένει νέα αίτησή του για άλλο πρόσωπο επιλογής του.

Πηγή: dimokratiki.gr