12 Φεβρουαρίου 2015

Με φανέλα... "Εθνική Ελλάδος" ο Σαμαράς στο ΕΛΚ

Την "φανέλα" της Ελλάδος πρόκειται να φορέσει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Στην ομιλία του ενώπιον της Άνγκελα Μέρκελ, του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του Ντόναλντ Τουσκ, του Μαριάνο Ραχόι, του Πέδρο Κοέλιο, του Αλεξαντερ Στουμπ, του Έντα Κένυ και άλλων Ευρωπαίων αρχηγών κρατών και αξιωματούχων, ο πρόεδρος της ΝΔ, αναμένεται...
να τονίσει την ανάγκη να μη χαθούν οι τεράστιες και επίπονες θυσίες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπενθυμίσει τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα τήρησε τις έως τώρα δεσμεύσεις της, με την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων και την τροχιά ανάπτυξης στην οποία έχει μπει η χώρα.

Click4more: Ο Τσίπρας και η λιπόθυμη Ελλάδα (ΦΩΤΟ) «Στις Βρυξέλλες πάω για στηρίξω την Ελλάδα, δεν πάω ως "αντίπαλος της κυβέρνησης"» φέρεται να τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ δείχνοντας ότι έχει πλήρη συναίσθηση του θεσμικού του ρόλου.

"Όταν η χώρα αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις οι οποίες αντιπαραθέσεις μπαίνουν στην άκρη" τόνιζε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού στο Newsit, ενώ από την άλλη έσπευσε να υπενθυμίσει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, προχθές το βράδυ από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, του είπε σε πρώτο πρόσωπο: "Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Σας το λέω εντίμως. Αλλά πρέπει να το θελήσετε κι εσείς".

Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι ο κ. Σαμαράς με την ομιλία του στη Βουλή φρόντισε να δώσει και το στίγμα της αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η ΝΔ και περιγράφεται ως εξής: "Όποιος αγαπά την πατρίδα του, θέλει να επιτύχει η νέα κυβέρνηση. Αλλά και ακριβώς επειδή αγαπάμε την Ελλάδα, δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό της μέλλον και η ευρωπαϊκή της πορεία. Δεν θα μηδενίζουμε το έργο σας. Θα αναγνωρίζουμε τα όποια θετικά επιτύχετε. Και σας εύχομαι ειλικρινά να πετύχετε. Αλλά και δεν θα σας αφήσουμε να πάτε τη χώρα στα βράχια".

Εκείνο που προσθέτουν οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά είναι ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του στα πλεονάσματα. "Εμείς ήμασταν εκείνοι που μετατρέψαμε, μέσα σε δύο χρόνια τα τεράστια ελλείμματα σε πλεονάσματα. Κι αν εσείς στέκεστε τώρα, είναι γιατί εμείς σας παραδώσαμε στέρεα θεμέλια. Σας εύχομαι όταν μπαίνετε και κυρίως όταν βγαίνετε από το Eurogroup να είστε το ίδιο όρθιοι όπως ήμασταν εμείς", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος και στη χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

Εκτός από την παρέμβαση του στο στρογγυλό τραπέζι της Συνόδου, ο κ. Σαμαράς θα έχει και κατ' ιδίαν συναντήσεις με ηγέτες και αξιωματούχους του ΕΛΚ, ενώ στις 14:30 το μεσημέρι θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, Ζοζεφίν Ντοϊλ.

Θοδωρης Δαφέρμος
newsit.gr