11 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΚΟΣ! Σόιμπλε: Το πρόγραμμα θα εκτελείται από την τρόικα, που δεν θα την λέμε τρόικα!

Όλα εξαρτώνται από αυτά που θα πει ο Βαρουφάκης συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί, διεμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος πριν από λίγη ώρα στο έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα.
Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι «όλα εξαρτώνται από αυτά που θα πει ο κ. Βαρουφάκης», ενώ για άλλη μαι φορά εμφανίστηκε προκλητικός, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα συνεχίσει να εκτελείται από την Τρόικα, «την οποία προφανώς δε μπορούμε να την λέμε Τρόικα πια».


Παράλληλα, ανέφερε ότι «κάθε χώρα είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι επιθυμεί», αλλά «αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί διαφορετικά δε θα υπάρξει άλλο πρόγραμμα».


Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σόιμπλε δεν έχει κλείσει καν δωμάτιο στην βελγική πρωτεύουσα, προκειμένου να διανυκτερεύσει, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δώσει διαδικαστικό χαρακτήρα χαρακτήρα στο αποψινό Eurogroup.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπός του δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ότι η συνεδρίαση θα τελειώσει σύντομα.

Όπως είπε ο κ. Μάρτιν Γένγκερ θα ακούσουμε τις ελληνικές θέσεις, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια συμφωνία, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «το λογικό είναι να παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα». Ακόμη, τόνισε πως «αλλάζοντας τις ετικέτες στο πρόγραμμα και στο μνημόνιο δεν αλλάζει η ουσία του πράγματος».