11 Φεβρουαρίου 2015

Δηλώσεις στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη στον Έβρο εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι

Μεγάλη δημοσιότητα έχουν πάρει στην Τουρκία οι δηλώσεις μεγαλο-στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην Βιέννη - και υποψήφιου Ευρωβουλευτή στην Αυστρία με τον συνασπισμό κομμάτων ''Ευρώπη Διαφορετικά''- ότι τα συρματοπλέγματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο πρέπει να καταργηθούν.

Οι δηλώσεις του εκ Τρικάλων ορμώμενου κ .Γιώργου Χονδρού,μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ- έγιναν στο διεθνές πρακτορειο ειδήσεων ΑΡΑ και αναδημοσιεύτηκαν στις τουρκικές εφημερίδες - ενώ ώθηση έδωσε και η αναπαραγωγή του από το Τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan. Ο κ. Χονδρός είχε σπουδάσει παλιότερα στην Αυστρία και για αυτό και η συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές ως υποψήφιος με το συνασπισμό Αυστριακών κομμάτων ( Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας, οι Πειρατές, και το κόμμα ριζοσπαστών σοσιαλιστών Wandel)  ''Ευρώπη Διαφορετικά'', εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην λίστα των προτεινομένων από το ΚΚ Αυστρίας.

Η Milliyet με τον τίτλο «Δε θα πρέπει να υπάρχουν συρματοπλέγματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα» γράφει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να καταργήσει τα συρματοπλέγματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το μέλος του Δ.Σ. (;) του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Χόνδρος, στη Βιέννη, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη (σ.σ. ίσως λόγω και της επίσκεψης του κ. Τσίπρα από την οποία δημοσίευσε φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο FB) σε δηλώσεις του είπε ότι σε μια δημοκρατική χώρα είναι ντροπιαστική η ύπαρξη τέτοιων συνόρων. Ο κ. Χονδρός είπε ότι αυτά τα συρματοπλέγματα των 12 χλμ στα σύνορα του Έβρου, που ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2012 δίνουν ένα λανθασμένο μήνυμα και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μια είσοδος της Ευρώπης και η ύπαρξη αυτών των συνόρων ωθεί τους παράνομους μετανάστες σε έναν πιο επικίνδυνο δρόμο τον θαλάσσιο, γράφει.

Η Vatan από την πλευρά της αναφέρεται σήμερα στο ίδιο θέμα με τον τίτλο «Επιθυμεί να καταργήσει τα συρματοπλέγματα» και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τα συρματοπλέγματα στα σύνορα του Έβρου. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του κ. Γιώργου Χονδρού στο πρακτορείο APA στη Βιέννη και τονίζει πως είπε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει ελληνική υπηκοότητα σε όλους όσους γεννιούνται στην Ελλάδα.

Η Turkiye έχει τον τίτλο «Άλμα από τον Τσίπρα για την Τουρκία» και γράφει πως υπήρξε ισχυρισμός πως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, που βιώνει ένταση με την Ευρώπη, επιθυμεί να καταργήσει τα συρματοπλέγματα στα σύνορα με την Τουρκία και να αλλάξει την μεταναστευτική πολιτική, και στην συνέχεια γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του κ. Χονδρού.

Η Takvim έχει τίτλο «Να καταργηθούν τα συρματοπλέγματα».

Είχε προηγηθεί η εφημερίδα Γκουντέμ (9/2/2015) με τις δηλώσεις  Χονδρού για τα συρματοπλέγματα και  πως θα τερματίσουν την σφιχτή μεταναστευτική πολιτική και ότι η νέα κυβέρνηση θα δίνει την ελληνική υπηκοότητα σε όποιον γεννιέται στην Ελλάδα. Ο κ. Χονδρός είπε πως θα διευκολύνουν την διαδικασία παροχής ασύλου και πρόσθεσε πως ¨Θα οργανώσουμε ξανά εκ βάθρων την πολιτική χορήγησης ασύλου. Θα δώσουμε ένα νέο μήνυμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη¨.Ο Χοντρός είναι μέλος της Κ.Ε. του κόμματος του και υπεύθυνος για την περιβαλλοντική υγεία.
Επίσης με τον τίτλο ''Η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να αφαιρέσει τα συρματοπλέγματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα'' ειχε είδηση στην ιστοσελίδα της η Haberler αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε από τη Βιέννη ο κ, Γ. Χονδρός. «Ένα τέτοιο συνοριακό τείχος είναι ντροπιαστικό για μια δημοκρατική χώρα. (..) '',ανέφερε μεταξύ των άλλων δηλώσεων του.

Στην φωτογραφία ο κ. Γιώργος Χονδρός  με τον αυστριακό Martin Ehrenhauser.

Επιμέλεια ΛΟΥΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
onalert.gr