24 Φεβρουαρίου 2015

Η ΧΩΡΑ ΑΛΛΑΞΕ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ! Πρωτοφανής ανακοίνωση ΥΠΕΘΑ λέει ότι ο Καμμένος έδωσε εντολή για την έναρξη της άσκησης ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ

ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/15: Με εντολή του υπ. Εθνικής Άμυνας

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που εδόθη σήμερα Τρίτη 24/2/15 στις 06:00, στο πλαίσιο άσκησης ‘ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/15’, συγκροτήθηκε η δύναμη για εκτέλεση επιχειρήσεων σε περιοχή της Δ. Μακεδονίας, του Έβρου και του ανατολικού Αγαίου (Αργοσαρωνικού και νησιών Ανατολικού Αιγαίου λέει το υπουργείο), καθώς και στην περιοχή του Έβρου με σκοπό την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Αυτά γράφει ανακοίνωση για την πρωινή εκπαιδευτική δραστηριότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μέχρι τώρα, τέτοιες εντολές τις έδινε... ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), αν δεν μας απατά η μνήμη μας.

Μάλλον άλλαξε… αρχιστράτηγο η χώρα και εμείς χάσαμε το θέμα. Οπότε, πλέον, το γενικό πρόσταγμα και στα της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Επιτελείων, περνούν στα χέρια του υπουργού. Αυτά. Απλά να θυμούνται, ότι την υπερβολική ενασχόληση των πολιτικών με εξειδικευμένα θέματα, την έχουν πληρώσει πολλοί στην Ιστορία.


Εάν υπάρχει άλλος λόγος που το υπαγόρευσε, κάποια μη φιλική ενέργεια από κάποια… σεσημασμένη πλευρά, δεν ευθυνόμαστε εμείς που οι διαρροές από διάφορες πλευρές είναι επιλεκτικές. Αν ψάχνουν για λιβανιστήρια, καλώς δεν ήρθαν σε εμάς. Θα του πούμε μπράβο όταν κάνει το σωστό, αλλά θα τα ακούσει πολύ άσχημα σε κάθε άλλη περίπτωση. Εξάλλου, αυτό ίσχυε για όλους.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει όλοι να θυμούνται, ότι πράξεις και παραλείψεις τις πληρώνει η χώρα. Και το κόστος για τη χώρα μπορεί να λάβει πολλές μορφές.

Κατά τα άλλα, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο ΓΕΕΘΑ: Σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2015) ενεργοποιήθηκε το σύνολο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») με σκοπό την διεξαγωγή επιχειρήσεων:

-Προβολής ισχύος
-Αποτροπής ανακατάληψης Μικρονήσου ή/και Βραχονησίδος περιοχής Α. Αγαίου
-Εξασφάλισης ζωτικών χώρων/υποδομών
-Εξασφάλισης εδαφικής ακεραιότητας
-Αντιμετώπισης ασύμμετρων ενεργειών
-Προσβολής ναυτικής δύναμης

Οι ανωτέρω επιχειρήσεις θα διεξαχθούν μέσω:

-Αεροκίνητων ενεργειών
-Θαλασσίων μεταφορών
-Ανάπτυξης τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των ΕΔ
-Μετακίνηση ναυτικών μονάδων
-Ενεργοποίηση αεροπορικών δυνάμεων

Στην άσκηση μετέχουν Φ/Γ, ΤΠΚ, Κ/Φ, ΠΤΜ του ΠΝ, μεταφορικά και επιθετικά Ε/Π του ΣΞ, Ε/Π έρευνας-διάσωσης της ΠΑ, Α/Φ ΑΝΧ και ΔΒ της ΠΑ και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των ΕΔ.

Η άσκηση λαμβάνει χώρα σε περιοχές της Δ. Μακεδονίας, Έβρου και Α. Αιγαίου.

Επισημαίνεται ότι για την ενεργοποίηση της άσκησης την 06:00 της σήμερον, η εντολή/διαταγή για την προπαρασκευή/προετοιμασία των μονάδων δόθηκε νυκτερινές ώρες της 23 Φεβρουαρίου 2015.