24 Φεβρουαρίου 2015

WSJ: Η Ελλάδα πιέζεται από τους πιστωτές - Σκληρές οι απαιτήσεις

H Ελλάδα βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση από τους πιστωτές της και δυσκολεύεται να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις διαφωνίες, τονίζει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, αναλύοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση.

"Ευρωπαίοι κι Έλληνες αξιωματούχοι δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται την καθυστέρηση της αποστολής της λίστας ως αθέτηση της δέσμευσης να σταλεί αυτή τη Δευτέρα. Στην Αθήνα αξιωματούχοι υποβαθμίζουν το γεγονός ότι έχασαν την προθεσμία λέγοντας ότι έχουν ήδη στείλει ένα προσχέδιο στους Ευρωπαίους εταίρους τους" τονίζει η Wall Street Journal.

"Περιμένουμε τη λίστα σήμερα αλλά δεν έχουμε πρόβλημα ακόμα κι αν έρθει στις 6 το πρωί της Τρίτης" δήλωσε τη Δευτέρα Ευρωπαίος αξιωματούχος. Το σημαντικότερο είναι, όπως λέει, να συνάδουν τα μέτρα με τους όρους προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης και οι προτάσεις να φτάσουν πριν την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αμερικανικού πρακτορείου, η ελληνική κυβέρνηση βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με τους "θεσμούς" όλο το σαββατοκύριακο. Αργά το απόγευμα της Δευτερας, ένα εξασέλιδο προσχέδιο εστάλη προς αξιολόγηση στους επιθεωρητές αλλά οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί.

"Είμαστε στο στάδιο της διαπραγμάτευσης. Το πρώτο προσχέδιο εστάλη το απόγευμα κι έκτοτε έχουν ένα πάρε-δώσε" είπε χαρακτηριστικά ανώτατος Έλληνας αξιωματούχος.