05 Φεβρουαρίου 2015

ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ; Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Σαμαρά για το «παρέλαβα χάος»

Από σύμμαχοι στην κυβέρνηση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξανά αντίπαλοι, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης πλέον. 

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε στην ΚΟ της ΝΔ ότι παρέλαβε χάος το 2012, εννοώντας την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και η Χ. Τρικούπη αντέδρασε έντονα, θυμίζοντας ότι η ΝΔ μετέχει στην κυβέρνηση από τον Νοέμβριο του 2011.
Θυμίζει επίσης ότι «μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής είχε προχωρήσει κατά το 80% των στόχων - δημοσιονομικών και διαρθρωτικών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση συνεργασίας από το 2012 και εντεύθεν «δεν θα υπήρχε και δεν θα λειτουργούσε χωρίς τη συμμετοχή και τον κόπο του ΠΑΣΟΚ».

Καλεί μάλιστα τον Αντώνη Σαμαρά να θυμάται «ότι η αντιμνημονιακή φάση της ΝΔ και η σύμπλευση με το ΣΥΡΙΖΑ και ακραίες δυνάμεις έως τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για αυτό που έγινε τελικά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».

Οσο για την φράση του Α. Σαμαρά ότι στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι η διατήρηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΝΔ, η Χ. Τρικούπη σχολιάζει δηκτικά:

«Πράγματι η ΝΔ δεν υπέστη την εκλογική βλάβη που υπέστη το ΠΑΣΟΚ, κι αυτό συνέβη σε μεγάλο βαθμό γιατί το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε με συνέπεια το δρόμο της ευθύνης, χωρίς στροφές 180 μοιρών, χωρίς εκφοβισμούς και χωρίς την τεχνητή υποστήριξη του εκλογικού συστήματος και του μπόνους των 50 εδρών».

Σπεύδει δε να καυτηριάσει τις μετεγγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτια της ΝΔ: «Αν ο κ. Σαμαράς έχει ως βασικό στόχο να κρατήσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΝΔ, δεν έχει παρά να αξιοποιήσει την κ. Γκερέκου και να αναδείξει το ηθικό και πολιτικό υπόβαθρο της συνεργασίας τους» τονίζει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Κάθε μέρα που περνάει η ΝΔ απλώς αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τίποτα από την μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια».