09 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ "ΑΝΑΣΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ"!Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Καμία αλλαγή στη γερμανική θέση για την Ελλάδα-Συνεργάτης Μέρκελ: Είμαστε έτοιμοι για Grexit

Είπε πως η συμφωνία-γέφυρα θα συζητηθεί στο Eurogroup

Η θέση της Γερμανίας απέναντι στις απαιτήσεις της Ελλάδας δεν έχει αλλάξει, ξεκαθάρισε σήμερα η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ερωτηθείσα σχετικά από δημοσιογράφους, έπειτα από τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και δύο μόλις ημέρας πριν από το κρίσιμου Eurogroup για την Ελλάδα, η Μαριάνε Κοτέ, είπε πως «η γερμανική θέση για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει», ενώ αναφορικά με τη συμφωνία-γέφυρα που ζητά η ελληνική κυβέρνηση υπογράμμισε το «κατάλληλο μέρος» για να συζητηθεί το θέμα αυτό είναι στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η Γερμανία είναι προετοιμασμένη για ενδεχόμενο Grexit, λέει συνεργάτης της Μέρκελ

Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδα», όσον αφορά στις δανειακές της υποχρεώσεις

Η Γερμανία είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με τον συνεργάτη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Μίκαελ Φούχς.

Δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα και σε δηλώσεις του στο Bloomberg, o κ. Φουχς υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδα», όσον αφορά στις δανειακές της υποχρεώσεις και υπογράμμισε: «είμαστε προετοιμασμένοι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ».