13 Φεβρουαρίου 2015

ΚΛΑΙΩ! «H συζήτησε ξεκίνησε με τα θεσμικά όργανα αυτά τα οποία παλαιά λέγαμε ότι το όνομα τους αρχίζει από ‘Τ’ κεφαλαίο»

Βρυξέλλες: Συζητάμε για πρωτογενές πλεόνασμα 3% το 2015

Στη βάση του στόχου επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3% για το τρέχον έτος ξεκίνησαν οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της τεχνικής Επιτροπής ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας διευκρίνισε κορυφαία πηγή της Ευρωζώνης.

Ο ίδιος παράγοντας επισήμανε ότι «συζητάμε τα ισοδύναμα στο πλαίσιο του ισχύοντος προγράμματος εφόσον δεν έχει ακόμη ακυρωθεί», αν και διευκρίνισε «δεν είναι Βίβλος».

Ο αξιωματούχος της συζήτησης πρόσθεσε ότι «η συζήτησε ξεκίνησε με τα θεσμικά όργανα αυτά τα οποία παλαιά λέγαμε ότι το όνομα τους αρχίζει από ‘Τ’ κεφαλαίο».

Η Επιτροπή άρχισε ήδη να συνεδριάζει στις Βρυξέλλες. Συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της τρόικας κύριοι Γκογιάλ, Μαζούχ και Κοστέλο, καθώς και ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup Τόμας Βίζερ και οι συνεργάτες του.

Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης καθώς και η ομάδα του γαλλικού οίκου Lazard, που εχει προσληφθεί ως σύμβουλος του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικων. Παρών στη συνάντηση είναι και ο υπουργος Εξωτερικών Οικονομικών σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλωτος.

Αισιόδοξος ότι είναι δυνατόν να υπάρξει μια συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ευρωζώνη την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup, τόνισε νωρίτερα την Παρασκευή ο γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ενώ ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο υποστήριξε πως αν η χώρα του δεν είχε δανείσει την Ελλάδα, θα ήταν σε θέση να αυξήσει σημαντικά συντάξεις και επιδόματα ανεργίας.

Πηγή: http://www.skai.gr