17 Μαρτίου 2015

Μέρκελ: Η συζήτηση με τον Τσίπρα δεν αντικαθιστά την αξιολόγηση από την τρόικα-«Βέτο» Κομισιόν στα νομοσχέδια για 100 δόσεις και ανθρωπιστική κρίση

Γελάω με τους ηλίθιους όπως τον Πάρη του onalert που γράφουν βαθυστόχαστες αναλύσεις ότι η Μέρκελ κάλεσε τον Τσίπρα πριν δει τον Πούτιν γιατί γεωπολιτικά και πο@τσες μπλε! Ρε γίδια το ξαναλέω μπας και το εμπεδώσετε: Ο Πούτιν τα έχει βρει με τη Μέρκελ και δεν θα μαλώσει με τον καλύτερο πελάτη του για την μπανανία του Καμμένου... ακόμα περιμένουμε δε να της κλείσει το φυσικό αέριο και να παγώσει όπως μας λέγατε τον Σεπτέμβριο που αποφασιστηκαν οι λυρώσεις εναντίον της Ρωσίας...

Οι συζητήσεις στο Βερολίνο δεν αντικαθιστούν την αξιολόγηση από τη διεθνή τρόικα, δήλωσε σήμερα Τρίτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μια μέρα αφότου προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη γερμανική πρωτεύουσα στις 23 Μαΐου.

Προσέθεσε μάλιστα πως έως τώρα η πρόοδος των τεχνικών διαβουλεύσεων στην Αθήνα είναι ελάχιστη, ουσιαστικά μειώνοντας περαιτέρω τις προσδοκίες για εξεύρεση κάποιας πολιτικής λύσης στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο.

Τόνισε πάντως πως, ειδικά την περίοδο της κρίσης, η Γερμανία πρέπει να επιζητούμε το διάλογο και συμπλήρωσε πως η Γερμανία πρέπει να είναι μια χώρα που δεν θα αφήσει τίποτε χωρίς να το δοκιμάσει προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της KO των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ, δήλωσε πως πρέπει να γίνουν τα πάντα προκείμενου να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα πως η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αλλάξει το στυλ συμπεριφοράς με τους ευρωπαίους εταίρους και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις.

Δεν γίνεται να εξαπολύονται επιθέσεις τέτοιου είδους κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ειναι απαράδεκτο μέλος της ελληνικής κυβέρνησης να ψεύδεται στη γερμανική τηλεόραση, οπως το έπραξε ο έλληνας υπουργός, υπονοώντας το επίμαχο βίντεο με τη φερόμενη άσεμνη χειρονομία του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει αποδώσει το εν λόγω πλάνο σε μοντάζ και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι.

«Βέτο» Κομισιόν στα νομοσχέδια για 100 δόσεις και ανθρωπιστική κρίση

Επιστολή-προειδοποίηση προς τις ελληνικές Αρχές πως τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές συνιστούν μονομερείς κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης που είναι μάλιστα «ασύμφωνες» με τη συμφωνία του Eurogroup έστειλε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του βρετανικού Channel 4, Πολ Μέισον.

Ο κ. Κοστέλο καλεί την ελληνική πλευρά να προβεί στις «κατάλληλες διαβουλεύσεις» προτού καταθέσει τα επίμαχα νομοσχέδια, τονίζοντας μάλιστα πως χρειάζεται μια σταθερή κατεύθυνση («consistency») στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

Σημειώνει μάλιστα πως υπάρχουν «αρκετά ζητήματα» που πρέπει να συζητηθούν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για τον σχεδιασμό ενός πλήρους μεταρρυθμιστικού πλαισίου χαρακτηρίζοντας παράλληλα τα επίμαχα νομοσχέδια. Ως «αποσπασματικές» κινήσεις.

Η επιστολή έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Channel 4 ΕΔΩ

Το μήνυμα Κοστέλο έρχεται τη στιγμή που η Αθήνα έχει ζητήσει πεντεμερή διάσκεψη, με τη συμμετοχή της Άνγκελα Μέρκελ του Φρανσουά Ολάντ, του Μάριο Ντράγκι, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Αλέξη Τσίπρα για την Ελλάδα, στο περιθώριο της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής (19-20 Μαρτίου).

Πηγή: http://www.skai.gr