08 Μαρτίου 2015

"Ικαριώτης π...στης και τεμπέλης"! Αγγελική και "Πυρήνες" εναντίον Ξηρού!

- "Φωτιά και λαύρα" οι επιστολές μεταξύ των "Πυρήνων" και της Αγγελικής για τονΧριστόδουλο Ξηρό
- Ο "Ράμπο που θα πυροβολάει στον γάμο του Καραγκιόζη"...
- Πως ήθελαν να τον... "καλοπιάνουν" για να τους κάνει τις δουλειές
- Αγγελική: "Έχω γνωρίσει κάμποσους βλαμμένους τύπους σαν κι αυτόν..."
- "Πυρήνες" για το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού: "Καλύτερα να μη γίνει ηαπόδραση παρά να συμμετέχει ο π...στης..."
- Διαβάστε αναλυτικά τους διαλόγους με το απίστευτο υβρεολόγιο για τον "Μανώλη της 17 Νομέβρη"
Θυμός, θυμός και... λίγος ακόμη θυμός!

Αυτό είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί στις επιστολές μεταξύ των "Πυρήνων" και της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου, που βρέθηκε στα χέρια των αρχών την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Θυμός απέναντι στον Χριστόδουλο Ξηρό, γιατί έκανε λάθη στις κατασκευές δύο βομβών αλλά και γιατί "έβγαζε ζουμιά" ο εκρηκτικός μηχανισμός "μαμούθ" που ετοιμαζόταν για το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, ή αλλιώς την "επιχείρηση Γοργοπόταμος".

Ο "Μανώλης της 17 Νομέμβρη" χαρακτηρίζεται ως "ικαριώτης π...στης και τεμπέλης" που πρέπει να τον ξεγελούν με κολακευτικά λόγια για να μη δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα....

Επιστολές... "φαρμάκι"
Όπως σημειώνουν στις εκατέρωθεν επιστολές τους, "θα του στέλνουμε παπαρογράμματα που θα τον ανυψώνουν μέχρι να τον τσακίσουμε όταν βρεθούμε από κοντά και θα νιώθει κομπλέ και ικανοποιημένος".

Σε μία από τις επιστολές που έγραψε η Αγγελική σημειώνει: "Έχω γνωρίσει κάμποσους βλαμμένους τύπους σαν κι αυτόν και ξέρω πως ο καλύτερος τρόπος να τους κρατάς στην κατάσταση που θέλεις είναι να τους ενισχύεις το "εγώ" τους, γιατί αντίθετα με το τι δείχνουν, δεν έχουν και πολλή αυτοπεποίθηση, γι' αυτό χρειάζονται "οπαδούς" και γενικά κάποιον να τους λέει πόσο τέλειοι είναι".

Ο θυμός των "Πυρήνων" με τον Ξηρό φτάνει μάλιστα στο σημείο να γράφουν σε μία άλλη επιστολή: "Αρκετοί από εμάς, πάνω στα νεύρα μας είπαμε να πάει να γ...θεί, καλύτερα να μη γίνει η απόδραση παρά να συμμετέχει ο π...στης. Το τίμημα όμως της αγανάκτησης και της οργής προς τον μ...κα είναι άλλα 15 χρόνια φυλακή (στην κυριολεξία)".

Επιπρόσθετα μιλούν για νέα άτομα που μπορούν να ενταχθούν στην οργάνωση με χαρακτηριστική ευκολία, αυτή όμως θεωρείται χρονοβόρα διαδικασία. Για να συμπληρώσουν ότι "το καλό μέχρι στιγμής είναι ότι ο αντίπαλός μας είναι μόνο ο μ...κας και η Αστυνομία δεν έχει ιδέα τι ετοιμάζουμε".

Όσον αφορά στην επίθεση στον Κορυδαλλό, λένε οι "Πυρήνες": "Το 99,9% της επιτυχίας του σχεδίου είναι η βόμβα και όχι οι φαντασιώσεις του Νίκου (σ.σ. ο Χριστόδουλος Ξηρός) που νομίζει ότι είναι ο Ράμπο και θα πυροβολάει στον γάμο του Καραγκιόζη". Επιπλέον για την συμμετοχή του Ξηρού στην 17Ν, τα μέλη των "Πυρήνων" συμπληρώνουν: "Στην παλιά του οργάνωση ήταν άτομο Β' κατηγορίας, γι' αυτό τον είχαν διώξει".

Μάλιστα στο τέλος μιας από τις επιστολές προς την Αγγελική ένας από τους "Πυρήνες", αφού βρίζει κατ' επανάληψη το πρώην μέλος της 17Ν γράφει: "Νίκο (σ.σ. ο Χριστόδουλος Ξηρός), αν τύχει και διαβάσεις αυτό το γράμμα, άντε και γ...σου από όλους μας και πάρε τον π...λο".

Ωστόσο ο Χριστόδουλος Ξηρός σε επιστολή του το ίδιο διάστημα που εντοπίστηκε στην Ανάβυσσο μάλλον ανυποψίαστος και περιχαρής, λέει προς τους "Πυρήνες": "Φίλοι μου και σύντροφοι. Θυμάμαι τις περσινές ευχές να κάνουμε μαζί την επόμενη Πρωτοχρονιά και με πιάνει μελαγχολία που δεν τα καταφέραμε. Από την άλλη όμως χαίρομαι που είμαστε τόσο κοντά κι είμαι όχι απλά αισιόδοξος αλλά βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα γιορτάσουμε μαζί τη γιορτή της ελευθερίας και της επανάστασης!".

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής