08 Μαρτίου 2015

Κανένα μέλος της ΠΕ δεν ζήτησε συνεδριο-Βορίδης: Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας - Όποιος ήθελε είχε την ευκαιρία

"Όσοι συνεχίζουν να μιλάνε για θέμα ηγεσίας φθείρουν και προκαλούν ζημιά στην παράταξη", ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά την ομιλία του στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, υψώνοντας παράλληλα "ασπίδα προστασίας" στον Αντώνη Σαμαρά.

Συνεχίζονται οι ομιλίες των στελεχών της ΝΔ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πηγές, έχουν μιλήσει περισσότερα από 60 στελέχη, ενώ κανένα μέλος της ΠΕ δεν έχει προτείνει τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.

"Ασπίδα" Βορίδη σε Σαμαρά

"Υπάρχει θέμα ηγεσίας; Εδόθη ευκαιρία ανοικτά, δεν τέθηκε, άρα το θεμα έκλεισε και όχι μόνο εδώ, αλλά και στον δημόσιο διάλογο. Όσοι το συνεχίζουν φθείρουν και προκαλούν ζημιά στην παράταξη. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους" υποστήριξε κατά την ομιλία του ο Μάκης Βορίδης.

"Έπρεπε να έχει παραιτηθεί; Την ίδια ώρα εδώ μέσα συμπεριλαμβανομένων και όσοι το ισχυρίζονται, αποδέχονται την κρισιμότητα στιγμών και μάλιστα εδώ μέσα επικαλέστηκαν δηλώσεις του Βαρουφάκη, επομένως ορθώς δεν τους ακούει ο Πρόεδρος, υπεύθυνα σκεπτόμενος" πρόσθεσε ακόμη ο πρώην υπουργός Υγείας.

Για το θέμα της ιδεολογίας ο κ. Βορίδης επεσήμανε: "Που έχουμε πάει δεξιά; Τί από αυτά που κάναμε δεν έπρεπε να έχουμε κάνει; Ποιες είναι οι κεντρώες πολιτικές που προτείνουνε; Κάποιοι προτείνουν ιδεολογικό προσδιορισμό. Δηλαδή θα αλλάξουμε τις ιδέες μας επειδή χάσαμε; Είχαμε πολιτική ή ιδεολογική ήττα;"

"Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ό, τι έκανε με βάση το εθνικό συμφέρον, σε πλαίσιο ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς. Δυστυχώς για ορισμένους που μιλάνε για εκστρατεία φόβου, υπάρχει η πραγματικότητα που τους διαψεύδει", συμπλήρωσε ακόμη ο Μάκης Βορίδης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom newsit.gr