17 Μαρτίου 2015

ΚΛΑΙΩ! Μας τέλειωσε ο ΓΓ του Σταθάκη... τον είχαν καταγγείλει σαν λαμόγιο όταν ήταν αντιπολίτευση

Διαβάστε τι διορίζουν οι "πρώτη φορά αριστερά" να φρίξετε... όλα τα λαμόγια που δεν μπορούσαν πλέον να χωθούν στο ΠΑΣΟΚ

Ο Π. Στεφάνου είχε κάποιες συναντήσεις με τον προκάτοχό του. Είναι το ίδιο πρόσωπο για το οποίο δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση αναφορικά με την αποζημίωσή του ως διευθύνοντος συμβούλου της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας.

Είναι αλήθεια πως ο υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων στο υπουργείο Ανάπτυξης έφυγε από το υπουργείο λίγες ημέρες αφότου είχε ξεκινήσει τις επισκέψεις για ενημέρωση;

Ο κ. Πέτρος Στεφάνου εμφανίζονταν για λίγες ημέρες στο υπουργείο, αλλά εσχάτως χάθηκε! Είχε πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις με τον προκάτοχό του Πέτρο Σελέκο, αλλά στην πορεία κάποιοι στην κυβέρνηση διαπίστωσαν πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο για το οποίο είχαν καταθέσει ερώτηση τον περασμένο Ιούλιο δύο βουλευτές του κόμματος.

Στην ερώτηση του σημερινού υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και της Ευγενίας Οζουνίδου αναφερόταν πως ο κ. Στεφάνου είχε λάβει «αδικαιολόγητη αποζημίωση από την Ολυμπιακή Αεροπλοΐα» στην οποία κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου την περίοδο 1998 – 2003. Οι δύο βουλευτές υποστήριζαν πως στον παραλίγο γενικό γραμματέα επενδύσεων είχε καταβληθεί ως αποζημίωση το ποσό των 175.000 ευρώ.

Ανέφεραν, επίσης, πως με βάση νομική γνωμοδότηση ζητήθηκε η επιστροφή των χρημάτων από τον κ. Στεφάνου. Η ερώτηση κατέληγε πως «αντιθέτως ο Πέτρος Στεφάνου, ενώ δεν έχει επιστρέψει το ανωτέρω ποσό, κατέθεσε αγωγή κατά της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας Α.Ε. και κατά του ασκούντος τα καθήκοντα του Προέδρου Δ.Σ. την περίοδο που ελήφθη η παραπάνω απόφαση και επιδόθηκε το σχετικό εξώδικο, με την οποία ζητεί αποζημίωση για ηθική βλάβη ισόποση με το ποσό που πρέπει να επιστρέψει, από αμφότερους και χωριστά».

Δεν είναι γνωστό σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δικαστική εκκρεμότητα.

Είναι, όμως, γνωστό στο υπουργείο Ανάπτυξης πως αναζητείται νέος γενικός γραμματέας επενδύσεων αφού ο κ. Στεφάνου αποχώρησε πριν καν αναλάβει επισήμως τη θέση!

Φώτης Κόλλιας
fotisk2@euro2day.gr