19 Μαρτίου 2015

Η στιγμή που ο Ολάντ λέει στον Τσίπρα: Λύση απόψε, Αλέξη [εικόνες και βίντεο]

Με έντονες χειρονομίες και εξαιρετικά βλοσυρό ύφος, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποδεικνύει στον Ελληνα Πρωθυπουργό ότι πρέπει να δοθεί λύση «απόψε», ενδεχομένως εννοώντας την «επταμερή» που συνεδριάζει μετά τη Σύνοδο Κορυφής.


Στο βίντεο που ακολουθεί και δείχνει το παρασκήνιο στα πηγαδάκια των ηγετών, λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής, ο Ολάντ έχει «ξεμοναχιάσει» τον Τσίπρα ενώ δίπλα ακριβώς βρίσκεται ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης που παρακολουθεί με προσοχή.



Ο Ολάντ μιλά διαρκώς και φαίνεται να μην είναι καθόλου ικανοποιημένος.



Ο Τσίπρας επιχειρεί να του εξηγήσει κάτι, αλλά ο γάλλος πρόεδρος συνεχίζει με ένταση να μιλά καιο Ελληνας πρωθυπουργός τον ακούει με σταυρωμένα τα χέρια.



Στο 4:09 μπορείτε να δείτε τη σκηνή όπου ο Ολάντ ξεκινά να συνομιλεί με τον Ελληνα Πρωθυπουργό και καταλήγει με τη φράση: «Αλέξη πρέπει να βρεθεί λύση απόψε, απόψε» συνοδεύοντας την παραίνεσή του με χαρακτηριστικές χειρονομίες των δύο χεριών του.



Ο Τσίπρας τον ρωτά «απόψε;» και σηκώνει τον δεξιό του αντίχειρα ως μια ένδειξη ότι συμφωνεί με τον Ολάντ να αποχωρεί αμίλητος και τον Νίκο Αναστασιάδη να συνομιλεί για λίγο κατά μόνας με τον Ελληνα Πρωθυπουργό.



Η «πυγμαχία» με τον Σούλτς

Στο ίδιο βίντεο, λίγο αργότερα, στο 5:40 ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να το διασκεδάζει ιδιαίτερα όταν συναντά τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.



Ο Ελληνας Πρωθυπουργός γελάει πλατιά, ωστόσο ο Σούλτς παραμένει ανέκφραστος.





Ο Τσίπρας αντί να του δώσει το χέρι, ακομπά τη γροθιά του πάνω στη γροθιά του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, ως μια ένδειξη οικειότητας και πιο «χαλαρού» χαιρετισμού.

Εξακολουθώντας να γελά, ο κ. Τσίπρας σηκώνει και τα δυό του χέρια με τις γροθιές σφιγμένες, θυμίζοντας στάση... πυγμάχου.







Ο Σούλτς δεν ανταποδίδει αλλά τον παρακολουθεί με τα χέρια στις τσέπες και ο Τσίπρας τον χτυπά υπερβολικά φιλικά στο στήθος με την παλάμη του.



Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δείχνει να του μιλά με ιδιαίτερα σοβαρό ύφος.