19 Μαρτίου 2015

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ! CNBC: Μήπως η Ελλάδα θέλει να την «πετάξουν» εκτός ευρώ;

Τελικά η Ελλάδα θέλει να βγει εκτός Ευρωζώνης αναρωτιέται ο αρθρογράφος του CNBC ο οποίος επισημαίνει πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους γείτονές της βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως η Ελλάδα δεν θέλει να βγει από το ευρώ, ωστόσο, ο Richard Lewis, διαχειριστής κεφαλαίων στη Fidelity Worldwide Investment, εκτιμά μιλώντας στο CNBC ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την αρχή ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί προσανατολίζονται στο να βγουν έξω από το ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Squawk Box προσθέτοντας ότι θα ήταν «εντελώς ορθολογική» μια τέτοια άποψη για τη χώρα, να επιθυμούν δηλαδή ένα Grexit «δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της».

Ωστόσο, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει στις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε εκστρατεία διατυμπανίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ σχολιάζει ο ίδιος.

«Αν θέλουν να εγκαταλείψουν το ευρώ, το οποίο είναι λογικό να θέλει να το κάνει, θα πρέπει να τον διώξουν. Αυτό θα δημιουργήσει αναταραχή, αλλά η εναλλακτική λύση είναι ο θάνατος μετά από χίλια κοψίματα», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα.

Οι εντάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους έχει αυξήσει τις συζητήσεις περί Grexit συμπληρώνει το δημοσίευμα, και ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στο προηγούμενο νόμισμα, τη δραχμή.

Τον περασμένο μήνα, ο Hans-Werner Sinn, πρόεδρος του που εδρεύει στο Μόναχο Ifo Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, δήλωσε στο CNBC ότι η επιστροφή στη δραχμή ήταν η μοναδική λύση για την Ελλάδα ώστε να αναζωογονήσει την οικονομία της.

Πλέον, όμως υπάρχει η αίσθηση ότι η Ευρωζώνη είναι περισσότερο προετοιμασμένη τώρα να αντιμετωπίσει ένα πιθανό Grexit και να αποτρέψει την μετάδοση της κρίσης και σε άλλες χώρες.

«Όταν εκλέχθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε ότι η Γερμανία στο τέλος θα υπέκυπτε και θα πλήρωνε, κρίνοντας από τα όσα συνέβαιναν μέχρι τώρα στην Ετυρωζώνη, ωστόσο, αυτό τώρα φαίνεται να φτάνει στο τέλος της», ανέφερε ο Nick Carn, ιδρυτής της Carn Macro Advisors.

«Το να συμφωνήσει η Ελλάδα σε κάτι και λίγο αργότερα να αθετήσει την υπόσχεσή της, απλά είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει» καταλήγει ο Nick Carn.