19 Μαρτίου 2015

ΝΤΑΞ' ΚΛΑΙΩ! Ο Γερμανός έβγαλε νέο βίντεο και συνεχίζει να τρολάρει τον Βαρουφάκη... του ζήτησε και «sorry»

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ζήτησε σήμερα μέσω Twitter από τον Γκίντερ Γιάουχ (που τον είχε καλεσμένο στην εκπομπή του την Κυριακή) να του ζητήσει συγγνώμη... αντ' αυτού ο Γιαν Μπέμερμαν πετάχτηκε και συνέχισε το δούλεμα ζητώντας του αυτός συγγνώμη
Χθες, ο κωμικός Γιαν Μπέμερμαν του ZDF, πρόβαλε στην γερμανική τηλεόραση ένα εννιάλεπτο βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να εξηγεί με λεπτομέρειες πώς οι ομάδες του πρόσθεσαν το «δάκτυλο» στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ στις αρχές του Φεβρουαρίου και έφθασαν μέχρι την προσαρμογή των σκιών που δημιούργησε η υποτιθέμενη κίνηση για να είναι πιο αληθοφανές.

Ωστόσο, η γερμανική εφημερίδα Bild, σε σημερινό δημοσίευμά της αναφέρει ότι το προτεταμένο δάκτυλο του κ. Βαρουφάκη είναι αληθινό και υποστηρίζει πως το απόγευμα το ZDF «θα πει όλη την αλήθεια».

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ζήτησε σήμερα μέσω Twitter από τον Γερμανό δημοσιογράφο Γκίντερ Γιάουχ του ARD -ο οποίος είχε παρουσιαστεί στην εκπομπή του το εν λόγω βίντεο όπου ο Βαρουφάκης δείχνει το μεσαίο δάχτυλο στους Γερμανούς- να του ζητήσει συγγνώμη.

Όμως, ο κ. Βαρουφάκης δεν έμεινε μόνο σε αυτό το «τιτίβισμα» αφού λίγο αργότερα ανάρτησε το σατιρικό βίντεο της γερμανικής εκπομπής, το οποίο κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως είναι σατιρικό και τον κοροϊδεύει και έγραψε, απευθυνόμενος στον παρουσιαστή της, Γιαν Μπέμερμαν: «Η σάτιρα και η αυτο-αποδοκιμασία μπορούν να διαλύσουν τον τυφλό εθνικισμό. Εμείς οι πολιτικοί σας χρειαζόμαστε απεγνωσμένα».

Η συγγνώμη, πάντως, για τον κ. Βαρουφάκη ήρθε τελικά μέσω Twitter από τον κωμικό κ. Γιαν Μπέμερμαν.

Υπενθυμίζεται πως το βίντεο μεταδόθηκε την περασμένη Κυριακή από το πολιτικό talkshow του γερμανικού δικτύου ARD, την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντούσε σε ερωτήσεις του Γκίντερ Γιάουχ. Ο υπουργός Οικονομικών κατήγγειλε αμέσως ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ και ο Γερμανός δημοσιογράφος υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το θέμα. Τη Δευτέρα, η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής του μετέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαίωνε, επικαλούμενη την απόψη «πολλών ειδικών», ότι «προς το παρόν, δεν εντοπίσθηκε κανένα στοιχείο που να δείχνει χειραγώγηση ή παραποίηση».

Τα tweet του κ. Βαρουφάκη

O Έλληνας ΥΠΟΙΚ ζήτησε μια συγγνώμη



... και ήρθε μέσω Twitter

Προσέξτε ότι τόσο το ZDF (εδώ) όσο και ο κωμικός βάζουν στα tweets τους το #varoufake για να τρολάρουν τον Βαρουφάκη και μέσω hashtag!!

Στη συνέχεια μάλιστα, ο παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής Γιαν Μπέμερμαν, tweetαρε στον προσωπικό του λογαριασμό τις λέξεις «No fake!» θέλοντας να τρολάρει τον Βαρουφάκη και τους στόκους έλληνες δημοσιογράφους που συνεχίζουν να μιλάνε για πλαστό βίντεο.

Λίγο αργότερα, ανέβασε στον προσωπικό του κανάλι στο youtube, ένα βίντεο, όπου επίσης τρολάρει λέγοντας τα εξής:

«Το δικό μας βίντεο είναι 100% αληθινό. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι ψεύτης. Σε ένδειξη καλής θέλησης αλλά και ως κίνηση ειλικρινούς μετάνοιας προς τους Ευρωπαίους φίλους μας, θα έπρεπε ο Gunther Jauch και η εφημερίδα Bild να εγκαταλείψουν αμέσως και εθελοντικά την Ευρωζώνη. Ο υπαινιγμός ότι το βίντεο είναι μονταρισμένο από εμάς είναι απόλυτα αβάσιμος. Εμείς ποτέ δεν θα δίναμε τόσο ασυνείδητα αξία στην γελοιότητα των απαραίτητων και αναγκαίων συζητήσεων στα δημοσιογραφικά πάνελ, καθώς και όσων διάγουν με σοβαρότητα τις συζητήσεις αυτές, περί ενός εδώ και δύο χρόνια σηκωμένου μεσαίου δαχτύλου, αποκομμένου από το σύνολο ενός βίντεο…»