14 Μαρτίου 2015

Μηλιός για Γιάνη: Η εμπιστοσύνη δε κερδίζεται με υπαναχωρήσεις (tweet)

Mετά τον Δημήτρη Παπαδημούλη, που «φωτογράφησε» σε μήνυμά του τον Γιάνη Βαρουφάκη για την υπερπροβολή του, αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε το Σάββατο και ο Γιάννης Μηλιός, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει.

«Η εμπιστοσύνη δε κερδίζεται με υπαναχωρήσεις αλλά με δουλειά, σταθερότητα κι αρχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βαρουφάκη την Παρασκευή από την Ιταλία ότι «η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών υποσχέσεων ώστε να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους της».

Πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι καλύπτουν τον υπουργό Οικονομικών για τα σχόλια του, λέγοντας ότι δεν είναι εκτός κυβερνητικής γραμμής και ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης θα τηρηθούν σταδιακά, καθώς δεν θα μπορούσε να κατατεθεί τόσο μεγάλος όγκος νομοσχεδίων, ενώ και ο τέως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας εμφανίστηκε να συμφωνεί με τον κ. Βαρουφάκη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μηλιός έχει επανειλημμένως ασκήσει κριτική στη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου με τους εταίρους.