16 Απριλίου 2015

Τα ονόματα των δολοφονηθέντων από τη 17Ν ανέγνωσε στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη

«Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση; Ότι είναι αγωνιστής; Σε τι; Κατά της δικτατορίας; Κατά του φασισμού; Των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;» είπε για τον Σάββα Ξηρό

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', που διεξάγεται στη Βουλή, παρενέβη η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Το έκανε, μάλιστα, με έναν ξεχωριστό τρόπο, καθώς ανέγνωσε τα ονόματα των δολοφονημένων από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, «φωτογραφίζοντας», έτσι, την περίπτωση του Σάββα Ξηρού.

«Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο χαράσσει νέες διαχωριστικές γραμμές και διχαστικές λογικές» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ, κατηγορώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ότι παρεμβαίνει ακόμη και σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου, τις οποίες εξέδωσε ο νυν υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης.

«Αλήθεια, στερείται ευαισθησίας ο υπουργός Επικρατείας;» αναρωτήθηκε.

«Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση;» συνέχισε, αναφερόμενη στον Σάββα Ξηρό. «Ότι είναι αγωνιστής; Σε τι; Κατά της δικτατορίας; Κατά του φασισμού; Των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;» είπε εμφατικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Για μένα αγωνιστής είναι ο Μανώλης Γλέζος. Αγωνιστής ήταν και ο Παύλος Μπακογιάννης, που είχε αφιερώσει το βιβλίο του το 1968 σε όσους αντιστέκονται στον ολοκληρωτισμό».

«Αν στο δικό μου λεξιλόγιο κάποιος χαρακτηρίζεται αγωνιστής, δεν είναι ο δολοφόνος, είναι το θύμα» συμπλήρωσε.

«Αναλογιστείτε την ευθύνη που έχετε για τη διαιώνιση της λογικής των κουκουλοφόρων, των εμπρηστών, των τρομοκρατών» τόνισε ακόμη η βουλευτής της ΝΔ, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.