08 Απριλίου 2015

Απίστευτη απάντηση απ'τον γελοίο Πανούση: Τα Εξάρχεια «καίγονται» 40 χρόνια, υπό όλες τις κυβερνήσεις!

Απέρριψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης τις κατηγορίες ότι δεν ενήργησε η Αστυνομία κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Μ.Τρίτης, λέγοντας ότι έγιναν πολλές προσαγωγές και αρκετές από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να αντιμετωπίσει τα αίτια που παράγουν αυτά τα φαινόμενα.

Ο κ. Πανούσης τόνισε, δε, ότι τα Εξάρχεια «καίγονται» 40 χρόνια και υπό όλες τις κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης, γεγονός που δείχνει, όπως είπε, ότι δεν είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας ενός υπουργείου η αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ερωτηθείς για τις φθορές αλλά και για τα συνθήματα που γράφτηκαν έξω από τη Βουλή λίγο πριν τα επεισόδια ο κ. Πανούσης αναρωτήθηκε: «Σεβασμός δεν υπάρχει; Αύριο τι θα κάνουν, θα κόψουν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη;»

Είπε ακόμη ότι το κρεσέντο καταλήψεων που παρατηρείται προϊδεάζει για επικίνδυνη κλιμάκωση στο εγγύς μέλλον. Εάν μια κατάληψη δεν αντιμετωπίζεται άμεσα με ήπιο τρόπο, στο μέλλον μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστεί με σκληρότερες δράσεις, σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ανάγκη ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ συναρμόδιων φορέων έφερε ως παράδειγμα τη κατάληψη πανεπιστημιακού χώρου όπου μετά από συνεκτίμηση των συνθηκών η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να μην επέμβει. Και συμπλήρωσε ότι η πρυτανική αρχή δεν ζήτησε παρέμβαση της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης αν και οι δικαστικοί ήταν υπέρ μιας τέτοιας κίνησης.

Για την κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δεν έχουν γίνει καταστροφές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι από την επικοινωνία που έχουν οι πρυτανικές Αρχές με τους καταληψίες προκύπτει ότι είναι πολύ πιθανό εντός των επόμενων ωρών ή 24ωρων να λήξει η κατάληψη.

Επιπλέον εξέφρασε για μια ακόμη φορά τα ερωτήματα γιατί δεν κάνουν περιφρούρηση οι πρυτανικές αρχές και γιατί έχουν εξαφανιστεί οι φοιτητικές παρατάξεις.