18 Απριλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Κράξιμο από Ομπάμα: Είπα στον Τσίπρα να δείξει σ'αυτούς που του δίνουν λεφτά ότι η Ελλάδα κάνει μεταρρυθμίσεις

Ευτυχώς που στηρίζει τη διαπραγματευτική τακτική ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει ο Μπαρουφάκης και οι Έλληνες δημοσιοκάφροι μόλις βρούν ευκαιρία...

«Πρέπει και η Ελλάδα να δείξει πως θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα , στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντζι, υπογραμμίζοντας
την ανάγκη για συλλογή φόρων, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας αλλά και ευελιξία στον τομέα της εργασίας.

Μάλιστα αποκάλυψε πως στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τσίπρα του είπε "πρέπει να δείξεις σε αυτούς που στηρίζουν οικονομικά την Ελλάδα ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε και μόνοι σας τον εαυτό σας και πρέπει να πάρεις αυτές τις σκληρές αποφάσεις για μεταρρυθμίσεις".

Αναφερόμενος στην στάση των Ευρωπαίων τόνισε πως και η Ευρώπη δεν πρέπει να επιμένει μόνο στις περικοπές δαπανών αλλά και στις μεταρρυθμίσεις.

«Είμαι ανήσυχος γιατί η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν είναι αυτή του 2011 ή του 2008. Είναι διαφορετικές εποχές και πρέπει να εργαστούμε δυναμικά για να βρεθεί μία συμφωνία και είναι σημαντικό να γίνει σεβαστή η κυβέρνηση της Ελλάδας» τόνισε από την πλευρά του ο Ρέντσι.