22 Απριλίου 2015

Ο Μάρδας το παραδέχεται: Μην ακούτε τις μαλ@κίες που λέμε για αύξηση εσόδων! Τα έσοδα πάνε κατά διαόλου γιαυτό και η ΠΝΠ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε «απρόσμενη εξέλιξη» στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που δημιούργησε «ταμειακό κενό», προκειμένου να υποστηρίξει την ΠΝΠ

«Απρόσμενη εξέλιξη» στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που δημιούργησε «ταμειακό κενό» επικαλέστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας προκειμένου να υποστηρίξει στη Βουλή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ και άλλων 1.500 φορέων.

«Λίγο πριν το Πάσχα άρχισε να παρατηρείται απόκλιση εσόδων. Μας δημιουργήθηκε ένα κενό από τις 22 - 27 Απριλίου και πέρα που δεν μπορούσε να καλυφθεί από τα έσοδα που θα έρχονταν από την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και του ΦΠΑ», παραδέχθηκε ο υπουργός, προσθέτοντας πως ως εκ τούτου, «υπήρχε ταμειακό κενό που έπρεπε να καλυφθεί με κάποιο τρόπο».

«Αυτοί οι δύο λόγοι: οι απρόσμενες εξελίξεις στον προϋπολογισμό και οι μεγάλες  διακυμάνσεις που παρουσιάζουν τα ταμειακά μας, μας οδήγησαν σε αυτή την διαδικασία (σ.σ. ΠΝΠ)», σημείωσε, ενώ υποστήριξε ότι η ρύθμιση δεν θα μπορούσε να εισαχθεί με τροπολογία καθώς δεν υπήρχε σχετικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιχείρησε να εισάγει την ρύθμιση με τροπολογία την περασμένη εβδομάδα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών, αλλά δεν την έκανε αποδεκτή η Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφορικά με την αναδρομική ισχύ που έχει η ΠΝΠ, ο κ. Μάρδας παραδέχθηκε πως έπρεπε να καλυφθούν φορείς που ήδη είχαν σπεύσει να δώσουν στην κυβέρνηση τα ταμειακά τους διαθέσιμα.