23 Απριλίου 2015

Κυβέρνηση μαθητευόμενων μάγων, ταχυδακτυλουργών και τσαρλατάνων

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας έχει βαλθεί να ενηλικιωθεί πολιτικά μαθαίνοντας τα μυστικά της πολιτικής «στου κασίδη το κεφάλι» και γι’ αυτό μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για τη χώρα.
Την ώρα που με ένα κρεσέντο παραφωνιών και αντίλαλων το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ή συμφωνία ή εκλογές ή δημοψήφισμα, την ώρα που με την ίδια ευκολία στο υπουργείο οικονομικών ο ανεκδιήγητος υπουργός Μάρδας τα χαράματα διαπιστώνει ότι του λείπουν 400 εκ ευρώ, το μεσημέρι στο δρόμο προς το γραφείο του τα βρίσκει και το βράδυ ενώπιον των βουλευτών δηλώνει ότι έχει και πλεόνασμα, την ίδια αυτή ώρα η κυβέρνηση αφού διαρρέει ότι ο Τσίπρας θα πει στη Μέρκελ «ή συμφωνία ή εκλογές», ή αλλιώς διατυπωμένο «ή συμφωνία τώρα ή παρελθόν η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», έρχεται να διαψεύσει τον εαυτό της σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση ούτε δέχεται, ούτε στέλνει τελεσίγραφα».

Ποιος σοβαρός άνθρωπος στο εξωτερικό μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτόν τον κυβερνητικό θίασο της πεντάρας; Ποιος μπορεί να συμφωνήσει μαζί του; Και κυρίως πάνω σε τι ακριβώς να συμφωνήσει κάποιος μ’ αυτή την κυβέρνηση; Σε ποια γραμμή; Της συμφωνίας που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν ή της εκ των πραγμάτων ρήξης και χρεοκοπίας;

Αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να κάνει όλα τα υπαρξιακά της προβλήματα και τα ενδότερα ψυχολογικά της δράματα, προβλήματα μιας ολόκληρης χώρας. Αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να τινάξει στον αέρα μια ολόκληρη γεωπολιτική ισορροπία στην περιοχή και τελικά η μόνη αλήθεια από όλα όσα έχει πει ως τώρα είναι ότι θα το κάνει Κούγκι μπας και μπορέσει να συγκρατήσει τα κομμάτια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που είναι ανίκανη να σηκώσει το βάρος μεγάλων και δύσκολων αποφάσεων πριν η βλάβη για την οικονομία και την κοινωνία να είναι ανήκεστος.

Το θέατρο του παραλόγου δε, είναι ότι μέχρι πριν από λίγες ώρες το Μαξίμου διαμήνυε ότι η συμφωνία και η λύση είναι κοντά γιατί υπάρχει σύγκλιση και τελικά με εντολή πρωθυπουργού ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών από το Παρίσι δήλωνε ότι μόνο πολιτική λύση μπορεί να δοθεί αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαφωνούν σχεδόν σε όλα στα τεχνικά κλιμάκια, από τα μέτρα για την ανταγωνιστικότητα μέχρι και τον σκληρό πυρήνα της δημοσιονομικής πολιτικής και των μακροοικονομικών στόχων.

Παράλληλα στο εσωτερικό αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να βαφτίζει το κρέας ψάρι και να παρουσιάζει ως αντιμνημονιακή πράξη την ΠΝΠ για τη ληστεία των αποθεματικών των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ, των πανεπιστημίων και όποιου άλλου δημόσιου φορέα κινείται σ’ αυτή τη χώρα για να βρει κανένα φράγκο για να βγάλει τις ανάγκες του μήνα.

Ταυτόχρονα έχει καταφέρει ότι πιο απίθανο έχει καταφέρει κυβέρνηση ποτέ σ’ αυτή τη χώρα. Να μετατρέψει τον Ξηρό, τη 17Ν και την εγχώρια τρομοκρατία σε ρυθμιστές μιας ολόκληρης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές και φυσικά η χώρα να κρέμεται στα μανταλάκια της Ευρώπης για πιθανό Grexit ακόμα και στο …ποδόσφαιρο.

Αναρωτιέται κανείς ακόμα και σε εκλογές ή δημοψήφισμα αν αποφασίσει τελικά να πάει ο Τσίπρας ποιο θα είναι το διακύβευμα και αν θα έχει κανένα νόημα όταν θα έχει γίνει συντρίμμια μια ολόκληρη χώρα. Αυτή η κυβέρνηση ή δεν έχει γραμμή και στόχο ή συνεχίζει να κυνηγάει ανεμόμυλους ή έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει –είτε αυτό είναι συμφωνία, είτε είναι ρήξη– και το κρύβει. Όλα είναι το ίδιο πιθανά να συμβούν. Το επόμενο κατόρθωμα της κυβέρνησης θα είναι να αποδείξει κιόλας ότι θα καταφέρει να τα κάνει πράξη όλα αυτά μαζί και ταυτόχρονα.

Είναι φοβερό πως μια κυβέρνηση που θα μπορούσε να είναι απλά μια γραφική περίπτωση κυβέρνησης μπορεί να προκαλέσει τέτοιο χάος στη χώρα ανάλογο με αυτού του Big Bang.http://www.antinews.gr/POLITIKE/kubernisi-mathiteuomenon-magon-taxudaktulourgon-kai-tsarlatanon/