23 Απριλίου 2015

Καραγκούνης: Ο Σαμαράς έκανε την αυτοκριτική του

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, σχολίασε στον Real FM τη χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο Mega.

«Ο κ. Σαμαράς ήταν αυτοκριτικός και επεσήμανε τα λάθη και τις παραλείψεις, που έκανε»

Όταν σε 2,5 χρόνια γίνεται μια κοσμογονία, θα γίνουν και λάθη και θα υπάρξουν και παραλείψεις. Τα τελευταία 2,5 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα και είχαν εκλογικό κόστος.

«Ο ΕΝΦΙΑ ήταν επικοινωνιακό λάθος», είπε ο κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε:

Το βασικό αφήγημα της προήγουμενης κυβέρνησης ήταν να φύγει η χώρα από το Μνημόνιο και αντ’ αυτού έχουμε μια κυβέρνηση που έταζε σεισάχθεια και 13ο μισθό και τώρα κινδυνολογεί και σπείρει τον πανικό λέγοντας ότι δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Μετά τις εκλογές μας λένε ότι βρήκαν τα ταμεία άδεια, είναι αυταπόδεκτο ότι δεν ήταν άδεια.

«Έχουμε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να κλείσει η συμφωνία. Το μόνο που κάνουν είναι να απορροφούν χρήματα και να φέρνουν μεγαλύτερη ασφυξία στη χώρα. Έλεγαν ότι θα κλείσει η συμφωνία και θα είναι μέρα μεσημέρι. Πόσα μεσημέρια πρέπει να περάσουν για να κλείσει η συμφωνία; Το μόνο που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι ότι έχουν αλλάξει όνομα στην τρόικα και το μνημόνιο», είπε με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Για την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά στον Φώτη Κουβέλη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Καραγκούνης δήλωσε ότι «η συνάντηση και η πρόταση στον κ. Κουβέλη έγιναν και ισχύουν στο ακέραιο».

Για το θέμα της τρομοκρατίας, σημείωσε:

«Είναι πολύ σοβαρό το θέμα της τρομοκρατίας. Οι ΗΠΑ είναι ένας παραδοσιακός σύμμαχος της Ελλάδας και αυτό το ζήτημα τους ενοχλεί ιδιαίτερα. Εμείς προτάσσουμε την ασφάλεια, όχι ιδεολογικά. Ο πολίτης θέλει την ασφάλεια. Είναι δυνατόν ένα κράτος και μια ευνομούμενη κοινωνία να ψηφίζει νόμους που απελευθερώνουν τρομοκράτες;»

Για τα όσα υποστήριξε ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε:

«Τα εσωκομματικά έχουν τελειώσει. Η άποψη του κ. Τζιτζικώστα είναι προσωπική. Τα κόμματα λειτουργούν συλλογικά και κάτω από κανόνες.

Το χειρότερο που μπορεί να κάνει η ΝΔ είναι μπει σε εσωστρέφεια, όταν η χώρα βρίσκεται σε τέτοιο μεγάλο κίνδυνο».