12 Απριλίου 2015

Από τα "γκλαμουριά" στην λιτότητα και τώρα στο Πάσχα "σε στυλ" Τσάβες!

“Άλλο” Πάσχα φέτος από τις ΕΔ. Από τα “παλιά” των μεγαλειωδών “γλεντιών”  -εποχή Άκη και άλλων "γκλαμουράτων- περάσαμε στην απόλυτη λιτότητα της κρίσης,που είχε και τα καλά της για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που “γλίτωνε” την ταλαιπωρία. Και τώρα φθάσαμε στο Πάσχα με κάτι από …Τσάβες. Και αυτό το “άρωμα” δεν το δίνει η “αριστερή” πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ΥΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Μετά από την παρέλαση άλλου τύπου της 25ης Μαρτίου στην οποία επιχειρήθηκε πρώτα απ΄ όλα να δοθεί το μήνυμα του στενότατου δεσίματος στρατεύματος και κοινωνίας -που υπάρχει έτσι κι αλλιώς- φθάσαμε στο πασχαλινό τραπέζι και γλέντι που έχει οργανωθεί στο Γουδή ,με ευθύνη ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ.

Τα κατσίκια κι ότι άλλο προσφερθεί έχει στόχο τους πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα να στρώσουν τραπέζι στο σπιτι. Είναι η πρώτη φορά που επισήμως και σε κεντρικό επίπεδο οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν και αυτή την αποστολή. Ατύπως και σε τοπικό επίπεδο -στην επαρχία κυρίως- τα Πασχαλινά τραπέζια στα στρατόπεδα “φιλοξενούσαν” πολίτες που δεν είχαν την δυνατότητα να εορτάσουν.

Το περαιτέρω “δέσιμο” των ΕΔ με την κοινωνία και την εμπλοκή τους στην αντιμετώπιση της “ανθρωπιστικής κρίσης” την έχουμε ακούσει συχνά από τα χείλη του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου. Ο οποιος έχει γνώση της πραγματικότητας που βίωσαν χώρες της Λατινικής Αμερικής, κατά την διάρκεια οικονομικών δυσκολιών.

Ο Καμμένος πάντως αν και προερχόμενος από τα “σπλάχνα” της συντηρητικης παράταξης φαινεται ότι μετά από την δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την χάραξη δικού του “πολιτικού δρόμου” έχει αρχίσει να να βλέπει με συμπάθεια την “λογική Τσάβες”. Κι ας φορά κοστούμι κι όχι αμπεχονο.

Ειναι μάλλον σίγουρο ότι θα δούμε τις ΕΔ σε αποστολές αντιμετώπισης "ανθρωπιστικής κρίσης".

onalert.gr