17 Απριλίου 2015

Μητρόπουλος: Από τα μυξοκλάματα στη Βουλή, στην ερώτηση προς τον Κρούγκμαν για να πάρει την απάντηση «έξοδος από το ευρώ ίσον κόλαση»

Η ερώτηση του βουλευτή, που δεν θέλει να πληρώσει το πρόστιμο των 2 εκ ευρώ, προκάλεσε την ατάκα του οικονομολόγου

Ερώτηση στον νομπελίστα οικονομολόγο  Πολ Κρούγκμαν απεύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, κατά τη διάλεξή του στο Μέγαρο Μουσικής την Παρασκευή.

Από τη ντεμέκ συναισθηματική φόρτιση της Βουλής την Πέμπτη και τα δάκρυα, προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει το πρόστιμο των 2 εκ ευρώ που του έχει βεβαιώσει το ΣΔΟΕ, πέρασε στην... «κόλαση» του Κρούγκμαν, αφού ο κ. Μητρόπουλος ρώτησε τον οικονομολόγο για τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές για να λάβει την απάντηση ότι «η έξοδος θα ήταν κόλαση».

Να θυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Μητρόπουλος όταν αναφέρθηκε στην υπόθεση εμπλοκής του σε ενδεχόμενη φοροδιαφυγή «λύγισε» και ξέσπασε σε κλάματα κάνοντας λόγο για προσπάθεια ηθικής του εξόντωσης.

Αναλυτικότερα, στην διάλεξη του νομπελίστα οικονομολόγου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να δεχθεί «έναν έντιμο συμβιβασμό ή μία έντιμη έξοδο», ο Νομπελίστας οικονομολόγος απάντησε ότι η χώρα «θα πρέπει να φτάσει σε μια συμφωνία, όπου ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα πρέπει να είναι σε παράλογα επίπεδα και οι μεταρρυθμίσεις να μην διαλύσουν την κοινωνία». «Αν είναι έτσι, δεχτείτε αυτή τη συμφωνία» παρότρυνε την ελληνική κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν «κόλαση».