22 Απριλίου 2015

Αυτός είναι ο πασίγνωστος διαχειριστής που η Βαλαβάνη λέει ότι "εκβιάζει" και είναι η αιτία που έκοψαν το ρεύμα στη ΔΟΥ Αμαρουίου

ΔΕΗ: Ο διαχειριστής στο κτίριο της Εφορίας Μεγάλου Πλούτου δεν έχει καταβάλει 1,4 εκατ. ευρώ
«Οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες του κτηρίου δεν έχουν πληρώσει κοινόχρηστα για πολύ καιρό», δηλώνει ο πασίγνωστος χειρουργός 

«Εμείς, λόγω πίεσης από το κόψιμο του ρεύματος, μαζέψαμε κάποια χρήματα και δώσαμε 120.000 ευρώ έναντι προς τη ΔΕΗ, για να επανασυνδεθεί το ρεύμα. Και καλά έκανε η ΔΕΗ κι έκοψε το ρεύμα, εφόσον δεν αποδίδονται τα χρήματα», δήλωσε στο protothema.gr ο γνωστός πλαστικός χειρουργός...
Ανδρέας Φουστάνος, που είναι διαχειριστής του 17όροφου κτηρίου.

«Οι ενοικιαστές κι οι ιδιοκτήτες του κτηρίου δεν έχουν πληρώσει κοινόχρηστα για πολύ καιρό. Υπάρχουν καταστάσεις που το επιβεβαιώνουν. Η ιδιαιτερότητα του κτηρίου αυτού είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένα ρολόι και οι ενοικιαστές κι ιδιοκτήτες, εάν δεν πληρώσουν τα κοινόχρηστα, δεν πληρώνεται και η ΔΕΗ», τόνισε ο κ. Φουστάνος, προσθέτοντας πως «το χρέος των ιδιοκτητών κι ενοικιαστών προς τη διαχείριση είναι 1,5 εκατομμύρια ευρώ».

«Στη ΔΕΗ οι οφειλές είναι 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το χρέος είναι χρέος των τελευταίων έξι ετών από την εποχή που η διαχείριση ήταν στον κ. Μπάμπη Βωβό. Οταν έγινε η πτώχευση του κ. Βωβού η διαχείριση πέρασε σε άλλα χέρια. Εγώ ανέλαβα το τελευταίο εξάμηνο», συνέχισε, σημειώνοντας πως «κάθε μήνα οι ιδιοκτήτες κι ενοικιαστές λαμβάνουν ένα χαρτάκι με τα κοινόχρηστα, που έχουν μέσα και τη ΔΕΗ, αλλά δεν τα πληρώνουν. Αυτό το έχει αναλάβει λογιστικό γραφείο. Εγώ απλώς επιτηρώ εάν γίνονται τα πράγματα, όπως πρέπει».

ΔΕΗ κατά Φουστάνου: Το Δημόσιο και άλλοι πλήρωσαν, ο διαχειριστής δεν έδωσε τα λεφτά
Τις ευθύνες στον διαχειριστή και διάσημο πλαστικό χειρουργό Ανδρέα Φουστάνο έριξε η ΔΕΗ - Από τα 1,4 εκατ. ευρώ χρέη, εκείνος παρέδωσε σήμερα 120.000 - Παρέμβαση και από ΒαλαβάνηΣε οφειλές άνω του 1,3 εκατ. ευρώ οφείλεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κτιριακό συγκρότημα οπου στεγάζεται η ΔΟΥ Αμαρουσίου, αναφέρει η ΔΕΗ σε σημερινη ανακοίνωση και προσθέτει ότι ενώ το Δημόσιο (και άλλοι ένοικοι) ήταν συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών, η διαχείριση του κτιρίου δεν κατέβαλε τα ποσά στη ΔΕΗ και είχε αθετήσει διακανονισμούς που είχαν προηγηθεί.

Η ηλεκτροδότηση, διευκρινίζεται, αποκαταστάθηκε μετά την καταβολή 120.000 ευρώ που συγκέντρωσαν ορισμένοι ενοικιαστές και η ΔΕΗ επισημαίνει οτι απαιτείται να υπάρχει στοιχειώδης συνέπεια προκειμένου να μην υπαρξει νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη επικοινώνησε με την ηγεσία της ΔΕΗ.

Το δημόσιο λόγω της διακοπής του ρεύματος δεν μπορούσε να εισπράξει σημαντικά ποσά από φορολογούμενους για την τακτοποίηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε αλλαγή κτιρίου για το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου αφού άλλωστε η σύμβαση μεταξύ δημοσίου και επιχειρηματία έχει λήξει.

Η πολιτική προϊστάμενος των δύο εφορειών από τις οποίες προσδοκώνται έσοδα από ελέγχους, Νάντια Βαλαβάνη, το πρωί της Τετάρτης δήλωσε ότι δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό των ιδιωτών οφειλετών και παραδέχθηκε ότι χωρίς ρεύμα δεν μπορεί να γίνει κανένας έλεγχος αφού δεν δουλεύει κανένας υπολογιστής. «Το ξέρετε ότι το πρωί οι ελεγκτές έδιωξαν εκπροσώπους εταιρείας με οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 2 εκατ. ευρώ που ήθελε να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων;» είπε η κυρία Βαλαβάνη.



«Θα μπορούσα να δώσω εντολή και να πληρωθεί η οφειλή μέσα σε μισή ώρα. Έτσι όμως θα ήταν σαν να δίνω το "οκ" σε εταιρείες με πολύ μεγάλο πλούτο να μην πληρώνουν τις οφειλές τους επειδή μπορεί να συστεγάζεται με μια εφορία» δήλωσε η αναπλητρώτρια υπουργός Οικονομικών στο MEGA.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό «υπάρχει ένα θέμα εκβιασμού». «Ο διαχειριστής ο οποίος είναι επώνυμος μαζεύει τα χρήματα από όσους πληρώνουν αλλά δεν πληρώνει. Από ό,τι μου είπε ο κύριος Παναγιωτάκης (σ.σ. νέος πρόεδρος της ΔΕΗ) χρωστούσε 1,2 εκατ. ευρώ, τον Νοέμβριο, στη συνέχεια μπήκε σε ρύθμιση αλλά μετά σταμάτησε και αυτή τη στιγμή η οφειλή έχει φτάσει το 1,4 εκατ. ευρώ».



«Μέχρι το μεσημέρι ο διαχειριστής θα πρέπει να δώσει όσα χρήματα έχει συγκεντρώσει, μαζί με αυτά που του έχουν δώσει οι δύο ΔΟΥ. Αν δεν τα έχει πληρώσει μέχρι το μεσημέρι θα κινηθούν διαδικασίες σε βάρος του» πρόσθεσε η Νάντια Βαλαβάνη.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στο protothema.gr ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, Δημήτρης Μασίνας, τόνισε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Εχει γίνει ακόμη μία φορά, πριν από περίπου ένα χρόνο. Το Δημόσιο δεν έχει καμία οφειλή. Οι περισσότεροι από όσους βρίσκονται σε αυτό το κτήριο, όμως, δεν πληρώνουν, εκμεταλλευόμενοι ότι στεγάζονται εδώ δημόσιες υπηρεσίες».



«Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει ξεχωριστό ρολόι της ΔΕΗ για τον κάθε ενοικιαστή. Το ποσό που αναλογεί σε κάθε ενοικιαστή βγαίνει βάσει κοινοχρήστων. Το ρεύμα κόπηκε χωρίς καμία προειδοποίηση. Θα μπορούσαμε να έχουμε λάβει τις δέουσες ενέργειες, εάν είχαμε ενημερωθεί, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τα μηχανήματα, αλλά και κίνδυνος να χαθούν σημαντικά δεδομένα από τους υπολογιστές» τόνισε ακόμη.

«Είμαστε η εφορία από την οποία η πολιτική κι υπηρεσιακή ηγεσία περιμένει μεγάλα έσοδα, καθώς εμείς ελέγχουμε τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, όπως εμβάσματα, offshore και φυσικά την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ. Είμαστε η μεγαλύτερη εφορία της χώρας και κάθε ώρα που περνάει είναι μία σημαντική απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι είμαστε μία πλήρως μηχανογραφημένη μονάδα» καταλήγει ο κ. Μασίνας.







«Αυτή η ιστορία κρατάει πολύ καιρό. Οι συνολικά απλήρωτοι λογαριασμοί έχουν φτάσει τα 1,4 εκατ. ευρώ. Εχουμε κάνει απανωτές ρυθμίσεις-διευκολύνσεις κι ο διαχειριστής δεν τις τηρεί. Πληρώνει λίγο και μετά το αφήνει. Είναι χρόνια που γίνεται αυτό», τόνισε, μιλώντας στο protothema.gr, ο διευθυντής Επικοινωνίας ΔΕΗ, Κίμων Στεριώτης

«Δεν είναι θέμα της ΔΕΗ το γεγονός ότι το κτήριο έχει ένα ρολόι. Αυτό είναι θέμα του ιδιοκτήτη του ακινήτου. Το πώς μοιράζονται οι λογαριασμοί στους ενοίκους δεν είναι κάτι που το ξέρει η ΔΕΗ. Οι ενοικιαστές μπορεί να πληρώνουν κανονικά το ρεύμα στο διαχειριστή, αλλά εκείνος δεν τα δίνει», τόνισε ακόμη, σημειώνοντας πως «η ΔΕΗ δεν ξέρει σε τέτοια ακίνητα ποιος είναι ιδιοκτήτης, ποιος ενοικιαστής, τι είναι ξενοίκιαστο, ποιοι πληρώνουν μεταξύ τους και με τι τρόπο πληρώνουν τον διαχειριστή».

Οσον αφορά στους διακανονισμούς και στο πόσο άμεσα επανέρχεται το ρεύμα, ο κ. Στεριώτης τόνισε πως «αυτό εξαρτάται από το προφίλ που έχει ο κάθε πελάτης. Για παράδειγμα: εάν έχουμε έναν καλό πελάτη, που δεν είναι στις ευπαθείς ομάδες και δεν έχει να πληρώσει, λαμβάνει προειδοποίηση διακοπής ρεύματος. Τότε, έρχεται σε εμάς κι εξηγεί ότι δεν έχει να πληρώσει, γιατί δεν έχει δουλειά και ζητά δόσεις. Αν ο πελάτης είναι καλός και τυπικός, τότε γίνεται διακανονισμός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, έχουν γίνει πολλές ρυθμίσεις κι ο διαχειριστής δεν τις τηρεί με αποτέλεσμα τα χρέη να είναι πάρα πολλά και να έχουν συσσωρευτεί».