19 Απριλίου 2015

Ρωσία: Ξεκίνησαν οι παραδώσεις των «σούπερ» MiG-31BM

Τα πρώτα 24 εκσυγχρονισμένα μαχητικά MiG-31BM παραδόθηκαν στη Ρωσική αεροπορία. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ, τουλάχιστον 12-13 εκσυγχρονισμένα μαχητικά του τύπου θα παραδίδονται κάθε χρόνο.

«Μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των MiG-31 θα υπάρχουν στην υπηρεσία πάνω από 130 μαχητικά του τύπου, με νέες τεχνικές παραμέτρους», είπε. Τα αεροσκάφη εκσυγχρονίζονται στο εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Sokol στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Βασικός υποκατασκευαστής είναι η εταιρεία Rostec.

Τα εκσυγχρονισμένα μαχητικά διαθέτουν νέο σύστημα ελέγχου οπλικών συστημάτων και ραντάρ Zaslon-M. Το MiG-31 σχεδιάστηκε εξαρχής ως αναχαιτιστικό μεγάλης ακτίνας δράσης. Τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη όμως θα έχουν και τη δυνατότητα προσβολής στόχων εδάφους.

Θα διαθέτουν επίσης βελτιωμένα ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία θα είναι, σύμφωνα με τους Ρώσους, κατά 2,6 φορές πιο αποτελεσματικά από τα συστήματα του αρχικού μαχητικού, το οποίο πάντως δεν διακρινόταν ιδιαίτερα στον τομέα αυτό. Το νέο ραντάρ του αεροσκάφους μπορεί να εντοπίσει στόχους σε απόσταση 320 χλμ. Μπορεί δε να παρακολουθεί 10 στόχους, ταυτόχρονα.

http://www.defence-point.gr/news/?p=126945