18 Μαΐου 2015

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ! Με 23% απώλεια ετοιμαζόταν να ρευστοποιήσουν τα ομόλογα του ΕΤΕΑ

Οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και τα μέλη των οικογένειών τους ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια

Την έλλειψη ρευστότητας του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου (ΕΤΕΑ) αποφάσισε να καλύψει το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκειμένου για να μην υποχρεωθεί το Ταμείο για να πληρώσει συντάξεις, να ρευστοποιήσει ομόλογα καταγράφοντας απώλεια 23% από την αρχική αξία.

Η έλλειψη ρευστότητας θα καλυφεί από τις οφειλές του ΙΚΑ προς το Επικουρικό Ταμείο και τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ. Ο αναπληρωτηής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης αναφερόμενος στον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων επανέλαβε σήμερα ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν θα θίξουμε τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και δεν θα πάρουμε δυσμενέστερα μέτρα από αυτά που προέβλεπε το e mail Χαρδούβελη. Σύμμαχός μας είναι και γνωμοδότηση γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου».

Ο υπουργός Εργασίας κ. Πάνος Σκουρλέτης εξήγγειλε ότι θα ανοίξει το Ασφαλιστικό το Σεπτέμβριο. Ηδη γίνεται επεξεργασία προτάσεων με ορίζοντα μια ριζοσπαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση για την βιωσιμότητα του συστήματος και κοστολόγηση των αλλαγών.

Οι υπουργοί μαζί με τον γενικο΄γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Απόστολο Καψάλη αναφέρθηκαν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών ελέγχου για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Σήμερα οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και τα μέλη των οικογένειών τους ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια ενώ οι επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους φτάνουν στο 14% του συνόλου της αγοράς.

Μαίρη Λαμπαδίτη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ