13 Μαΐου 2015

ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ! Μιχελογιαννάκης για το AIDS και το σάλιο: Πριν 30 χρόνια υπήρχε σύγχυση

«Πριν 30 χρόνια υπήρχε πλήρης επιστημονική σύγχυση για τη μετάδοση του ιού του AIDS - Το ανέφερα για να δείξω ότι παρά την επιστημονική σύγχυση, ο βαθμός της πίστης επικρατούσε» υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Διευκρινίσεις για τις επιστημονικές απόψεις περί μετάδοσης του ιού HIV/AIDS αλλά και για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του περί πίστης και θαύματος, τις οποίες είχε εκφράσει σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Σκάι, έδωσε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Απαντώντας στους εκπροσώπους του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», του «Κέντρο Ζωής» και του Σωματείο «PRAKSIS», οι οποίοι του ζήτησαν να σταματήσει να ανατροφοδοτεί λανθασμένα στερεότυπα, και δη με την ιδιότητα του γιατρού, αναφέρει ότι έδωσε τις αναγκαίες εξηγήσεις στο πλαίσιο άλλης συνέντευξης, ραδιοφωνικής αυτή τη φορά, στο ρ/σ Alpha 989. Εκεί, «ξεκαθάρισα την παρεξήγηση η οποία δικαιολογημένα σας διέγειρε» αναφέρει επί λέξει στην επιστολή του προς τις τρεις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο των οροθετικών.

Σχετικά με το περιστατικό που περιέγραψε με τη Θεία Κοινωνία και με τη λοιμωξιολόγο η οποία δέχθηκε να κοινωνήσει από το ίδιο Δισκοπότηρο με τα οροθετικά παιδιά, υποστηρίζει ότι «συνέβηκε πριν 30 χρόνια, όντας τότε δευτεροετής φοιτητής της Ιατρικής». «Εκείνη την περίοδο», συμπληρώνει, «υπήρχε πλήρης επιστημονική σύγχυση για τη μετάδοση του ιού του AIDS. Το ανέφερα στην εκπομπή του κ. Κώστα Μπογδάνου, για να δείξω ότι παρά την επιστημονική σύγχυση, ο βαθμός της πίστης επικρατούσε» καταλήγει.